Društvo

Preminuo Miroslav Mikeš

Preminuo Miroslav Mikeš
Preminuo Miroslav Mikeš

BANJALUKA - Banjalučki advokat i savjetnik ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Miroslav Mikeš /61/ preminuo je danas u Univerzitetskoj bolnici - Kliničkom centru Banjaluka.

Iz ove zdravstvene ustanove saopšteno je da je Mikeš preminuo u 12.30 časova, a da je 6. februara primljen na bolničko liječenje.

Mikeš je u veoma teškom stanju i vitalno ugrožen liječen u Službi intenzivne medicine, a njegovo stanje prethodnih dana bilo je nepromijenjeno.

Mikeš je član Senata Republike Srpske, bio je poslanik u Narodnoj skupštini, a u tri mandata potpredsjedavajući Vijeća naroda Republike Srpske.

Mikeš je rođen 1954. u Sarajevu. Osnovnu školu i gimnaziju je završio u Banjaluci. Studije prava je završio na Pravnom fakultetu Univerziteta u Banjaluci, pravosudni ispit 1985. godine, da bi magistrirao 1997. godine.

Doktorirao je na ruskoj Akademiji Kneževa Šebatijeva, u Moskvi 2002. godine.

U Moskvi je docent na Sveslavenskom fakultetu. Predsjednik je Skupštine rukometnog kluba Borac iz Banjaluke i profesor prava na univerzitetu "Apeiron" u Banjaluci.

Telegram saučešća porodici Miroslava Mikeša

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je telegram saučešća porodici uglednog pravnika Miroslava Mikeša, koji je danas preminuo u Banjaluci.

"Poštovani, sa žaljenjem sam primio tužnu vijest o smrti mog prijatelja Miroslava Mikeša. Obavljajući brojne visoke dužnosti tokom svoje karijere  Mikeš je ostavio neizbrisiv trag u društvenom i političkom životu Republike Srpske", navodi se u telegramu.

Dodik je naglasio da će Mikeš ostati u trajnom sjećanju kao humanista, naučni i društveni radnik i nadasve poštovan i cijenjen saradnik i prijatelj, te da će uspomena na njega zauvijek ostati sačuvana u mislima i srcima članova njegove porodice i svih onih koji su ga voljeli i poštovali.

"Iskreno saosjećajući u bolu koji je zadesio Vašu porodicu, upućujem Vam izraze mog najdubljeg saučešća", navedeno je telegramu predsjednika Republike.

Željka Cvijanović uputila telegram saučešća porodici Miroslava Mikeša

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je telegram saučešća porodici preminulog pravnika Miroslava Mikeša.

"Sa tugom i žalošću sam primila vijest o preranom odlasku dragog prijatelja Miroslava Mikeša. Njegovim odlaskom Vaša porodica je pretrpjela nenadoknadiv gubitak, a iskreno smo ožalošćeni i mi, njegovi prijatelji i saradnici", navodi se u telegramu.

Cvijanovićeva je podsjetila da je Mikeš bio član Senata Republike Srpske, poslanik u Narodnoj skupštini, potpredsjedavajući Vijeća naroda Republike Srpske, ugledan advokat i da je svojim angažmanom ostavio dubok trag u javnom i političkom životu Republike Srpske, te da joj je bilo zadovoljstvo sarađivati s njim.

"U ime Vlade Republike Srpske i u svoje ime, upućujem Vam izraze najdubljeg saučešća", navodi se u telegramu Cvijanovićeve.

Banjalučki advokat i savjetnik ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Miroslav Mikeš (61) preminuo je danas u Univerzitetskoj bolnici - Klinički  centar Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije