Društvo

Preminuo Ramo Bećirović, borac uhapšen u srijedu u Sarajevu

Preminuo Ramo Bećirović, borac uhapšen u srijedu u Sarajevu
Foto: Ilustracija | Preminuo Ramo Bećirović, borac uhapšen u srijedu u Sarajevu
N.N.

SARAJEV - Ramo Bećirević, demobilisani borac koji je u srijedu uhapšen na protestima u Sarajevu, preminuo je jutros u 9 sati usljed zatajenja srca. Informaciju je potvrdio njegov pravni zastupnik Mirnes Ajanović.

Ajanović je kazao da je ogorčen poručivši da je Bećirović ''žrtva brutalnog sistema''.

''Kao branitelj demobilisanih boraca izražavam najiskrenije saučešće porodici preminulog Bećirović Rame i njegovim saborcima, čije je srce prestalo kucati nakon što je uhapšen i zadržan u pritvoru. Ujedno izražavam i puno ogorčenje, jer je preminuli demobilisani borac Bećirević Ramo nova žrtva brutalnog sistema koji se već godinama igra sa sudbinama demobilisanih boraca i njihovih porodica, a posebno bezobzirnih parlamentaraca i Vlade Federacije BiH koji su zbog neusaglašavanja zakona o demobilisanim borcima prisilili borce na javne proteste'', naglasio je Ajanović.

Podsjećamo, policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo osiguravali su sredinom protekle sedmice proteste grupe demobilisanih boraca, koji su se održavali ispred zgrade Parlamenta Federacije BiH.

Učesnici protesta tog dana su oko 13 sati krenuli ulicom Obala Kulina bana u pravcu starog dijela grada, te su tokom protestne šetnje narušili javni red i mir, i napali policijske službenike Uprave policije tog Ministarstva, saopćeno je naknadno iz Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a Kantona Sarajevo.

Navodi se da su tom prilikom policijski službenici upotrijebili sredstva sile prema određenom broju učesnika protesta. Kao posljedica napada na pripadnike Uprave policije, povrijeđeno je sedam policijskih službenika.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo napada na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, slobode su lišena tri učesnika protesta, dok je jedna osoba lišena slobode zbog počinjenog prekršaja, te je nakon provedenog postupka otpuštena iz službenih prostorija.

Svi tada uhapšeni borci su, podsjećamo, nakon kriminalističke obrade pušteni na slobodu.

(N1)

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Komentari: 3

beha, mala zemlja za veliku nuždu

dže su Ramine gače, a gazija rano nam se ote

BojanBL.

vječna mu pamjat i Bog dušu da mu prosti , neka mu je vječna slava i hvala , amin Bože

mikivrb.c964

milicija postupi po naredjenju

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije