Društvo

Pratite nas na Google news

Preminuo akademik Ljubomir Zuković

Preminuo akademik Ljubomir Zuković
Foto: Arhivska fotografija | Preminuo akademik Ljubomir Zuković
Srna

PALE - Član Asocijacije "Stvaraoci Republike Srpske" akademik LJubimir Zuković preminuo je danas u Novom Sadu u 83. godini, saopšteno je iz ove asocijacije.

Akademik Zuković je bio ministar za obrazovanje, nauku i kulturu u prvoj Vladi Srpske Republike BiH.

Poslije rata je postao član Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske i njen potpredsjednik, kao i član Senata Republike Srpske i Asocijacije "Stvaraoci Republike Srpske".

Izražavajući saučešće porodici, iz Asocijacije navode da je Zuković imao divne ljudske osobine u kojima su bile sublimirane tradicionalne vrijednosti i prefinjeno nacionalno i intelektualno bogatstvo karakteristično samo za velike ljude.

"Kao da je bio predodređen isključivo za velika djela, jer mu je pripala čast da bude rodonačelnik Republike Srpske. On je predložio da se Srpska Republika Bosna i Hercegovina preimenuje u naziv Srpska, potkrepljujući svoj prijedlog primjerom iz istorije da je još NJegoš takav naziv upotrebljavao za srpsku državu", navode iz Asocijacije.

Zuković će biti sahranjen u Pljevljima, a tačan datum biće objavljen naknadno.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Novi Nike model - Air Max 200 dostupan u Juventa Urban šopovima širom BIH

Marketing tim / 20.11.2019 11:05

Još od 90-ih, Air Max je definitivno jedan od najpopularnijih modela patika. Preko 30 godina slava ovog modela nije jenjavala, što zbog neprikosnovene udobnosti koju pruža vazdušni đon, ali i zahvaljujući uvijek odvažnom dizajnu koji nas nikad ne ostavlja ravnodušnim.

Air Max, odavno više nije samo patika. To je stil, pravac i način iskazivanja sopstvene individualnosti i urbanog i aktivnog stila života. Danas ih vole i nose različite generacije - ljudi srednjih godina koji su ovim patikama ostali vjerni još iz svog tinejdžerskog perioda, pa do mlađih generacija koje su oduševljene kultnim statusom koji ovaj model nosi sa sobom.

Nike je sredinom ljeta predstavio novog člana Air Max porodice – Air Max 200. Ovaj model predstavlja kombinaciju dvije Nike ikone - Air Max 180 i Air Max 270.

Ono što je specifično jeste da ovaj model pruža 200 procenata više Air đona od svojih prethodnika zbog čega i pretenduje da osvoji epitet najudobnijeg Air Max modela do sada.

Par je takođe dobio i lagani uložak od pjene, zarad cjelodnevnog komfora, kao i gumu na spoljnom dijelu đona, zbog poboljšane izdržljivosti.

Od lansiranja do danas, Nike je predstavio nekoliko varijanti, tj kombinacija boja za ovaj model patika. Sve modele  Air Max 200 možete pronaći u Juventa Urban šopovima širom BIH. Spisak lokacija radnji možete pronaći ovdje.

Najčitanije