Društvo

Preminuo poznati banjalučki ljekar Zdravko Josipović

Preminuo poznati banjalučki ljekar Zdravko Josipović
Foto: UKC RS | Preminuo poznati banjalučki ljekar Zdravko Josipović

BANJALUKA - Univerzitetski klinički centar Republike Srpske (UKC RS) saopštio je da je danas preminuo uvaženi ljekar Zdravko Josipović, specijalista anestezije i reanimacije koji je najveći dio svog radnog vijeka proveo u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

"Prim. dr Zdravko Josipović rođen je 18.5.1949. godine u  Valjevu. Radio je kao ljekar u Domu zdravlja Kotor Varoš od 1976. do 1983. godine kada zasniva radni odnos u tadašnjem Medicinskom centru Banjaluka kao ljekar na specijalizaciji iz anesteziologije i reanimacije u Anesteziološkoj službi", navedeno je u saopštenju UKC RS.

Kako se dodaje specijalistički ispit položio je 1986. godine u Beogradu. 

"Tokom svog radnog vijeka u našoj ustanovi obavljao je poslove šefa Odjeljenja anestezije na Paprikovcu i šefa Odjeljenja anestezije sa ambulantom pri Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje. Bio je aktivan učesnik Odbrambeno- otadžbinskog rata u Vojsci Republike Srpske od 1992. do 1995. godine", dodaje se u saopštenju.

Kako se pojašnjava, za potpredsjednika Skupštine Grada Banjaluka imenovan je 2004. godine. Tu dužnost obavljao je u još dva mandata 2008. i 2012. godine.

"Ljekari, medicinsko osoblje i svi zaposleni u našoj ustanovi koji su sarađivali sa njim imali su privilegiju što su poznavali uvaženog ljekara i što su imali priliku da sa njim sarađuju. Bio je vrhunski profesionalac, pun etike i odgovornosti prema onima kojima je to bilo najpotrebnije", navedeno je u saopštenju.

Komemorativna sjednica prim. dr Zdravku Josipoviću održaće se u ponedjeljak 15. avgusta u 10.30 časova godine u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, a sahrana će biti obavljena isti dan u 13.00 časova na groblju Sveti Marko u Banjaluci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije