Društvo

Pretežno suvi kolovozi, u kotlinama magla mjestimično

Pretežno suvi kolovozi, u kotlinama magla mjestimično
Foto: N.N. | Pretežno suvi kolovozi, u kotlinama magla mjestimično

BANJALUKA - Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH kolovozi su pretežno suvi, a vidljivost je zbog magle mjestimično smanjena u kotlinama, duž rijeka i u višim predjelima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina neophodan je oprez zbog sitnijih odrona kamenja i zemlje na kolovoz.

Zbog sanacije kolovoza na dionici magistralnog puta od prijedorske petlje do Klašnica saobraćaj se od 7.00 do 17.00 časova odvija naizmjenično, jednom trakom.

Na radilištu "Klakari Donji osam, 13 i 14" u opštini Brod u toku je deminiranje terena zbog čega dolazi do privremenih obustava saobraćaja na dionici magistralnog puta Brod-Odžak radnim danima od 8.00 do 15.00 časova, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja.

Zbog izgradnje mini-hidroelektrane na magistralnom putu Kotor Varoš-Obodnik, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Zbog izgradnje male-hidroelektrane Krupac na rijeci Željeznici, jednom rakom naizmjenično saobraća se na dionici magistralnog puta Krupac-Bogatići, na području opština Istočna Ilidža i Trnovo.

Režim saobraćaja je izmijenjen i postavljena je privremena signalizacija na dionici magistralnog puta Johovac-Rudanka zbog regulisanja ulaza i izlaza na magistralni put vozila gradilišta koja su angažovana na izgradnji auto-puta Koridor "Pet ce" kroz Republiku Srpsku.

U toku je izgradnja i sprovođenje privremenog sistema naplate putarine, na auto-putu Gradiška-Banjaluka, lokalitet Mahovljanska petlja, zbog čega je izmijenjen režim saobraćanja.

Zbog oštećenja nadvožnjaka kod NIS petrol pumpe u Trnu saobraćaj se preko samog nadvožnjaka odvija jednom trakom, dok teretna vozila ne saobraćaju.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

U Banjaluci je zbog izgradnje podzemne infrastrukture obustavljen saobraćaj u Ulici kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića, na dijelu od Ulice rakovačkih rudara prema Motikama, u dužini od 1.255 metara.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila je preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk dva, u noćnim časovima saobraćaj se obustavlja od 00.30 do 4.30 časova.

Tokom dana na ovom lokalitetu saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a zbog povremeno pojačane frekvencije vozila, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera.

Na obilaznici kroz naselje Tetovo zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Na graničnim prelazima u BiH zadržavanja jutros nisu registrovana.

Na graničnom prelazu Brčko-Gunja saobraćaj je obustavljen za teretna vozila i autobuse.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije