Društvo

Pri kraju sanacija škole u Podbrdu: Đaci se vraćaju u učionice

Pri kraju sanacija škole u Podbrdu: Đaci se vraćaju u učionice
Foto: N.N. | Pri kraju sanacija požarom oštećene škole u Podbrdu: Đaci se vraćaju u učionice

MRKONJIĆ GRAD - Učenici požarom oštećene škole u Podbrdu, kod Mrkonjić Grada, početkom narednog mjeseca će se, najvjerovatnije, na nastavu vratiti u učionice iz kojih ih je početkom marta iselila vatrena stihija.

Osnovna škola "Vuk Karadžić" Baraći, Područno odjeljenje Podbrdo, dobila je novi krov, a kako bi školsko zvono za koju sedmicu na nastavu pozvalo 26 učenika, potrebno je da se završi još nekoliko poslova.

"Sljedeće sedmice treba da bude završena stolarija, kao i radovi koji se odnose na struju, a onda još preostaje da uradimo rigips", rekao je za "Nezavisne" Miroslav Cvijić, direktor Osnovne škole "Vuk Karadžić".

Po njegovim riječima, svi radovi bi, najvjerovatnije, trebalo da budu završeni do 1. septembra.

"To znači da bi sa početkom školske godine 26 učenika trebalo da bude u svojim školskim klupama", pojašnjava Cvijić.

Divna Aničić, načelnica opštine Mrkonjić Grad, ističe da je od velikog značaja obnova ove škole.

"Mislim da ćemo u kratkom roku uspjeti da saniramo štetu. Bitno je napomenuti da nastava nije kasnila nijednog dana. Naime, učenici su na nastavu išli u nekoliko kilometara udaljenu Podrašnicu. Naravno, i roditelji, i djeca, i nastavnici očekuju da se nastava ponovo održava u školi u Podbrdu", rekla je Aničićeva.

Vatrena stihija je u ovoj školskoj zgradi izbila 9. marta. Obnova krova počela je početkom maja, ali je kiša odlagala radove. Kada se sanacija okonča i nastava u ovom školskom objektu počne, to će mnogo značiti učenicima i njihovim roditeljima.

Nakon što je vatra progutala krov ovog školskog objekta, pokrenuta je istraga, a kako su "Nezavisne" ranije objavile, preliminarni rezultati ukazali su da je požar buknuo iz kotlovnice.

Požar je izbio tokom vikenda, u ranim jutarnjim satima, a učenici su već idućeg ponedjeljka na nastavu poslati u Podrašnicu, za šta im je obezbijeđen prevoz.

"Veoma teško nam je svima palo to što je naša škola izgorjela. Kada smo primijetili požar, već je bilo kasno. Vatrogasci su od vatre odbranili što se spasti moglo, ali je dobar dio školske zgrade uništen", rekli su ranije Podbrđani, očevici požara.

POVEZANA VIJEST:

Đaci na jesen pod novim krovom škole u Podbrdu, kod Mrkonjić Grada

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije