Društvo

Prikupljanje pomoći za sanaciju krova dvije zgrade

Prikupljanje pomoći za sanaciju krova dvije zgrade
Foto: N.N. | Prikupljanje pomoći za sanaciju krova dvije zgrade

Prikupljanje sredstava za sanaciju krova na dvije zgrade u naselju Obilićevo koje su najviše oštećene u nevremenu, pokrenula je Humanitarna organizacija "Budimo ljudi", u akciji "Srcem za komšiju".

U ovoj organizaciji rekli su da je cilj da se u što kraćem roku prikupe sredstva za sugrađane koji su za noć ostali bez krova nad glavom.

"Kako nije proglašeno stanje elementarne nepogode, oni kao ZEV nemaju pravo na nadoknadu štete od strane opštine, a sami nemaju mogućnosti da finansiraju sanaciju krova. Za krov zgrade u Ulici carice Milice 50 potrebno je 13.760 KM, a da bi radovi počeli, potrebno je uplatiti avansno 70 odsto od ukupne cijene popravke", rekli su u ovoj organizaciji.

Oni su pozvali sve privrednike, institucije i sugrađane da pokažu solidarnost s onima koji zimu i praznike dočekuju bez krova nad glavom.

Akcija je pokrenuta na inicijativu sportiste Duška Tadića uz podršku humanih građana, a uplate se mogu obaviti na podračun HO "Budimo ljudi" kod UniCredit Zagrebačke banke AD Banjaluka na račun 3383502257483613, sa naznakom "Srcem za komšije".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije