Društvo

Prikupljen novac, Jasmin Cerić putuje na operaciju

Prikupljen novac, Jasmin Cerić putuje na operaciju
Foto: N.N. | Prikupljen novac, Jasmin Cerić putuje na operaciju

SANSKI MOST - U toku humanitarne akcije za pomoć Jasminu Ceriću (61), dugogodišnjem tonskom realizatoru radijskog programa u Radio-televiziji Sana, prikupljeno je oko 38.000 maraka, što je dovoljno novca kako bi se obavila operacija u Turskoj i time mu se spasio vid.

Na taj način je ova humanitarna akcija završena, a Cerić sutra putuje u Tursku, gdje bi trebalo da se podvrgne operaciji na desnom oku. 

"Želio bih zahvaliti svima koji su pokrenuli i proveli humanitarnu akciju, svim medijima koji su to podržali, a posebno mojim radnim kolegama koji su sve organizovali. U narednim danima, ukoliko sve bude kako treba, biće urađene dvije operacije koje podrazumijevaju i implantaciju novih matičnih ćelija u desno oko. Ako sve bude u redu, poslije pet dana bih trebao biti otpušten kući", kazao je Cerić. 

Podsjećamo kako su njegovi problemi s vidom započeli kada je prije tri godine preležao virus korona, a odmah poslije toga primijetio je da mu je oslabio vid. Kako je vrijeme odmicalo, problemi su postajali veći pa se obratio ljekarima, koji su ustanovili kako ima probleme s očnim pritiskom, te da je u potpunosti izgubio vid na lijevo oko, a velika je vjerovatnoća da će potpuno oslijepiti.  

S obzirom na to da se bezuspješno obraćao zdravstvenim ustanovama u regionu, nada da će uspjeti spasiti desno oko, na koje samo djelimično vidi, pojavila se kada je stupio u kontakt sa "International plus" klinikom u Istanbulu, odakle je dobio garancije da bi mu mogli spasiti oko. 

S obzirom na to da troškovi operativnog zahvata iznose oko  35.000 maraka, a porodica Cerić nema ta sredstva, organizovana je humanitarna akcija koja je na kraju uspješno privedena kraju.  

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije