Društvo

Prikupljen rekordan iznos za mladića koji je pao s konja

Prikupljen rekordan iznos za mladića koji je pao s konja
Foto: Ustupljena fotografija | Prikupljen rekordan iznos za mladića koji je pao s konja

SANSKI MOST - U vrlo kratkom vremenskom periodu, za svega 24 sata, prikupljeno je 18 hiljada maraka za potrebe liječenja 20-godišnjeg Zekerijaha Zeke Kerića iz sela Tomina nadomak Sanskog Mosta, koji je teško stradao prilikom pada s konja.

Ovo je još jedan primjer velike i nesebične plemenitosti i humanosti u teškim trenucima, posebno kada je u pitanju jedan mladi ljudski život. 

"Tomina i njeni divni mještani, zajedno s drugim velikodušnim ljudima, pokazali su svoje srce veličine planine! U samo 24 sata humanitarne akcije, još jednom su dokazali da zajedno mogu učiniti čuda. Akcija za pomoć u liječenju Zeke Kerića, mladića koji je teško stradao u padu s konja na hipodromu Šejkovača, već je sada uspjela. U jednom danu, prikupljeno je više od 18 hiljada maraka. Ova brza i velikodušna reakcija pokazuje koliko su Tomina i njeni mještani, zajedno s ostalim dobrim ljudima, spremni pomoći onima kojima je to najpotrebnije. Zahvaljujemo se i zdavstvenim radnicima koji su na profesionalan i brz način obavili svoj dio posla, pružajući brigu i podršku Zeki u ovim teškim trenucima. Bravo za ovaj divan primjer solidarnosti i humanosti!", navodi se na fejsbuk profilu Mjesne zajednice Tomina.

U objavljenom statusu nalaze se brojevi žiro računa na koji se mogu uplatiti sredstva.

Podsjećamo da je prilikom nesretnog pada s konja, teške povrede glave  zadobio Zekerijah Kerić i nakon nesreće hospitaliziran je u Kantonalnoj bolnici u Bihaću.

Ovaj mladić je poznat kao veliki zaljubljenik u trkaće konje, te je poslednjih godina bio angažovan kako bi održavao i hranio ove životinje.

Prema nezvaničnim informacijama, jašući jedno od grla, izgubio je ravnotežu, pri čemu mu se noga zaplela u uzengiju pa ga je životinja u trku vukla nekoliko desetina metara za sobom.

Pri tome je zadobio teške povrede glave, a prema poslednjim informacijama njegovo životno stanje je još kritično.

Budući da nema zdravstveno osiguranje, njegovi prijatelji su pokrenuli humanitarnu akciju kako bi se prikupila neophodna sredstva za liječenje. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije