Društvo

Prikupljeno 1.340 KM za pomoć mladoj Mrkonjićanki

Prikupljeno 1.340 KM za pomoć mladoj Mrkonjićanki
Foto: N.N. | Prikupljeno 1.340 KM za pomoć mladoj Mrkonjićanki

MRKONJIĆ GRAD - Omladinski ansambl Gradskog pozorišta iz Mrkonjić Grada izveo je predstavu "Klasni neprijatelj" u okviru humanitrane akcije za pomoć sugrađanki Jeleni Sladojević (30) kojoj je potrebno liječenje u privatnoj klinici u Novom Sadu.

Umjetnički rukovodilac Gradskog pozorišta Dubravka Nikolić rekla je novinarima nakon sinoćnje predstave da je odziv publike bio dobar i da su prikupili 1.340 KM, te zahvalila publici i glumcima.

"Predstavom 'Klasni neprijatelj', koja je nastala po tekstu Nejdžela Vilijamsa, htjeli smo pokažemo da je naše tradicionalno školstvo mnogo bolje od evropskog kojem težimo", dodala je ona.

Jeleni Sladojević je prije tri godine dijagnostifikovana Hodgkinova bolest i podvrgnuta je homeoterapijama u Banjaluci, ali je njeno zdravstveno stanje i dalje teško.

Ona planira da nastavi liječenje u jednoj privatnoj klinici u Novom Sadu koja nudi najsavremeniju metodu liječenja, a ujedno je i jedina nada za ovu mladu majku.

Mrkonjićani su pokrenuli brojne aktivnosti da bi skupili novac i pomogli sugrađanki, a učenici i profesori Mašinske škole prikupili su 1.100 KM.

Za pomoć Jeleni Sladojević otvoren je žiro račun kod NLB banke Banjaluka, broj 562-099-81559655-52, a za uplate iz inostranstva potrebno je naznačiti IBAN BA395620998155966037, SWIFT: RAZBBA22.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije