Društvo

Pratite nas na Google news

Prikupljeno 1.340 KM za pomoć mladoj Mrkonjićanki

Prikupljeno 1.340 KM za pomoć mladoj Mrkonjićanki
Foto: N.N. | Prikupljeno 1.340 KM za pomoć mladoj Mrkonjićanki
Srna

MRKONJIĆ GRAD - Omladinski ansambl Gradskog pozorišta iz Mrkonjić Grada izveo je predstavu "Klasni neprijatelj" u okviru humanitrane akcije za pomoć sugrađanki Jeleni Sladojević (30) kojoj je potrebno liječenje u privatnoj klinici u Novom Sadu.

Umjetnički rukovodilac Gradskog pozorišta Dubravka Nikolić rekla je novinarima nakon sinoćnje predstave da je odziv publike bio dobar i da su prikupili 1.340 KM, te zahvalila publici i glumcima.

"Predstavom 'Klasni neprijatelj', koja je nastala po tekstu Nejdžela Vilijamsa, htjeli smo pokažemo da je naše tradicionalno školstvo mnogo bolje od evropskog kojem težimo", dodala je ona.

Jeleni Sladojević je prije tri godine dijagnostifikovana Hodgkinova bolest i podvrgnuta je homeoterapijama u Banjaluci, ali je njeno zdravstveno stanje i dalje teško.

Ona planira da nastavi liječenje u jednoj privatnoj klinici u Novom Sadu koja nudi najsavremeniju metodu liječenja, a ujedno je i jedina nada za ovu mladu majku.

Mrkonjićani su pokrenuli brojne aktivnosti da bi skupili novac i pomogli sugrađanki, a učenici i profesori Mašinske škole prikupili su 1.100 KM.

Za pomoć Jeleni Sladojević otvoren je žiro račun kod NLB banke Banjaluka, broj 562-099-81559655-52, a za uplate iz inostranstva potrebno je naznačiti IBAN BA395620998155966037, SWIFT: RAZBBA22.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Prilika za mlade političare i političarke iz BiH

Marketing tim / 23.01.2020 00:00

U oktobru 2020. godine održaće se lokalni izbori u BiH, a na listama će biti i mlade osobe do 30 godina starosti, sa ili bez prethodnog političkog iskustva. Mlade vidimo kao ključni resurs za kreiranje novih ideja i stvaranje ugodnijeg ambijenta življenja.

Međutim da bi mladi mogli odgovoriti ovom zadatku i ispuniti očekivanja neophodno je da znaju kako funkcionira politički sistem u BiH, kako da zagovaraju nove ideje i stvaraju promjene i na posljetku da su uvezani s drugim mladima sličnih razmišljanja.

Institut za razvoj mladih KULT razvio je poseban program za omladinske političke lidere i liderice pod nazivom UMiDp, a upravo je otvoren poziv za treću generaciju mladih političara/ki ove obuke.

Obuka se sastoji od tri petodnevna modula, koji će se održati u februaru, aprilu i maju. Institut pokriva troškove prijevoza, smještaja i hrane za odabrane polaznike/ce.

U toku 2018. i 2019. g. ovu obuku pohađale su dvije generacije, 43 polaznika/ice iz 28 lokalnih zajednica iz 13 različitih stranaka, registriranih u BiH. Njihova iskustva pogledajte u videu:

Rok za dostavljanje prijava za treću generaciju je do nedjelje, 26. 1. 2020. godine do 23.59 sati, a prijave se dostavljaju isključivo putem online linka: http://mladi.org/myURL/umidp3.

Najčitanije