Društvo

Privredna komora podržava projekat Ponosni market RS

Privredna komora podržava projekat Ponosni market RS
Foto: N.N. | Privredna komora podržava projekat Ponosni market RS

U prostorijama Privredne komore Republike Srpske danas je potpisan memorandum o saradnji na realizaciji projekta "Ponosni market Republike Srpske".

Memorandum su potpisali direktor Privredne komore komore RS Pero Ćorić i predsjednik Fondacije "Za porodicu" Dragan Dakić.

Memorandumom je predviđeno da Komora podrži aktivnosti na realizaciji projekta tako što će, između ostalog, staviti materijalne i nematerijalne resurse na raspolaganje Fondaciji.

Prehrana čini najznačajni udio u potrošačkoj korpi od preko 35 odsto, osim toga nedostatak povezanosti sa tržištem je glavna prepreka za većinu proizvođača iz ciljane grupe. Zbog toga glavni ciljevi projekta su da porodice sa troje i više djece dobiju popust na prehrambene proizvode i da proizvođačima ovih proizvoda iz reda porodica sa troje i više djece omogući plasman roba na tržište.

Fondacija pruži pravnu, administrativnu i tehničku podršku svim proizvođačima da svoju djelatnost registruju ukoliko već nisu, kao i da im pomogne u aplikaciji za domaće i strane grantove kako bi uvećali svoje proizvodne kapacitete i bolje se pozicionirali na tržištu.

Ovom prilikom je dogovoreno da Privredna komora Republike Srpske pozove privrednike da učestvuju u projektu Fondacije pod nazivom „Prijatelji porodice“.

U pitanju je  unapređena verzija projekta "Ponosna kartica 2020 - cijena minus za 3+". 

Ovaj projekat je koncipiran tako da osim popusta porodicama sa troje i više djece, unapredi poslovanje učesnika u projektu.

Za sve učesnike u Projektu obezbjeđena je mogućnost besplatnog korišenja jedinstvene elektronske prodajne platforme preko koje mogu neposredno plasirati svoje proizvode i usluge širokom tržištu u neposrednoj komunikaciji sa kupcima. U pitanju je web aplikacija koja značajno modernizuje i pojednostavljuje dosadašnji model internet prodavnica. Takođe, ova interaktivna platforma je prilagođena za kontinuiran marketing i obavještavanje korisnika o pogodnosima koje imaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije