Društvo

Privrednicima povoljni krediti

Privrednicima povoljni krediti
Foto: Ilustracija | Privrednicima povoljni krediti

BIHAĆ - Javni poziv privrednicima s područja USK da apliciraju za sredstva koja su obezbijeđena kroz kreditnu liniju Bosna bank international u ukupnom iznosu od 12.490.000 maraka objavljen je danas

Radi se o veoma povoljnim kreditima po subvencioniranoj kamatnoj stopi od 2,3 posto, dok je Vlada USK osigurala 300.000 maraka za subvencioniranje kamata za buduće korisnike kredita.

Aplikacije mogu podnijeti privredni subjekti koji imaju sjedište u USK, aktivni su, imaju uposlene radnike, urednu kreditnu istoriju te solventnost u poslovanju. Kantonalni ministar privrede Samir Sedić istakao je kako se radi o povoljnim poslovnim kreditima, te da će oni iznositi od minimalnih 10.000 do maksimalnih milion maraka.

Cilj ovog programa je pomoć ovdašnjoj ekonomiji kroz unapređenje postojećih i otvaranje novih privrednih subjekata, podrška održanju postojećeg nivoa proizvodnje, kao i održanje i povećanje postojećeg broja radnih mjesta. Vladin plan je da se ovaj program nastavi i u narednim godinama, da se povećavaju sredstva za subvencioniranje kamata kako bi za tri godine za ove svrhe raspolagali sa milion maraka.

Opredjeljenje Vlade USK je da razvija privredu i otvara nova radna mjesta te će u narednom periodu privrednim subjektima u ovom kantonu biti prezentirano još nekoliko programa za podršku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije