Društvo

Počinje revakcinacija Sputnjikom, privremeno se obustavljaju dani "Otvorenih vrata"

Počinje revakcinacija Sputnjikom, privremeno se obustavljaju dani "Otvorenih vrata"
Foto: Velibor Tripić/Arhiva | Privremeno se obustavlja vakcinacija bez naručivanja u Banjaluci

BANJALUKA – Dom zdravlja Banjaluka će sutra početi revakcinaciju drugom dozom vakcine sputnjik V, za osobe koje su prvu dozu primile u maju ove godine.

Naime kako su naveli u Domu zdravlja Banjaluka sutra će se privremeno obustaviti dane "Otvorenih vrata" na vakcinalnom punktu u hali Banjalučkog velesajma, da bi se u tom periodu izvršila revakcinacija ovih građana.

"Naglašavamo da će svaki građanin koji čeka na revakcinaciju drugom dozom vakcine Sputnjik V biti pozvan na svoj termin za vakcinaciju te ih ovim putem molimo za strpljenje te da ne dolaze na vakcinalni punkt bez prethodno zakazanog termina", kazali su u Domu zdravlja.

Dodali su da sve osobe koje pri pozivanju na termin vakcinacije, a koje su prvu dozu vakcine sputnjik V primile u maju ove godine,  ne budu u prilici da dođu na revakcinaciju pri prvom pozivu, biće naknadno pozivani i naručeni na novi termin u narednom periodu. 

"Shodno tome, svako od pomenutih lica koje čeka da primi drugu dozu vakcine sputnjik V biće u prilici da to i učini", kazali su u Domu zdravlja.

Istakli su da će vakcinalni punktovi u ambulantama porodične medicine u prigradskim i seoskim naseljima radiće u već ustanovljenom režimu rada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije