Društvo

Problem u Kuljanima riješiti pravljenjem septičke jame

Problem u Kuljanima riješiti pravljenjem septičke jame
Foto: N.N. | Problem u Kuljanima riješiti pravljenjem septičke jame

​BANJALUKA - Nadležni u Centru za obuku Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske rekli su Srni da godinu dana upozoravaju nadležne gradske službe u Banjaluci i stanovnike u naselju Kuljani da naprave septičke jame u skladu sa zakonom i prestanu ispuštati fekalije pored osnovne škole i drugih objekata koji se nalaze u krugu kasarne jer će izazvati zarazu u ljetnom periodu.

"Niko od njih se nije osvrtao na naša upozorenja i nastavili su da ispuštaju fekalije čime ugrožavaju djecu u školi i zaposlene u kasarni Zalužani", istakli su u ovom centru.

Oni su pojasnili da kanalizaciona mreža u kasarni nikada nije bila projektovana za naselje tako da ne može biti priključeno više korisnika jer nema dovoljno kapaciteta.

"Zadnjih 40 godina, dok je objekte u kasarni koristila vojska, kanalizaciona mreža služila je samo za njihove potrebe, a iste kapacitete danas je samo nastavila da koristi policija", naglasili su nadležni u Centru za obuku u Zalužanima.

Iz Savjeta mjesne zajednice poručili su da su u kontaktu sa Gradom i da se nadaju kako će problem biti brzo riješen, ali i da je pored privremenog, potrebno i trajno rješenje kanalizacione mreže.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije