Društvo

Profesorica klavira treba pomoć da prohoda

Profesorica klavira treba pomoć da prohoda
Foto: N.N. | Profesorica klavira treba pomoć da prohoda

SARAJEVO - Udruženje "Pomozi.ba" pokrenulo je apel za Amelu Alispahić iz Zenice, profesoricu klavira, koja više ne svira klavir jer je nepokretna.

Za nju je u funkciju stavljen humanitarni broj 17044, pozivom se doniraju dvije KM, a broj je jedinstven za sve bh. operatere.

Amelin život promijenio se u potpunosti 2020. godine kada je došlo do pucanja aneurizme u mozgu. Odmah je operisana, a za vrijeme operacije doživjela je i moždani udar. Nakon toga ostaje nepokretna, hranili su je putem sonde.

Lijeva strana joj je u potpunosti oduzeta, a Amela je ljevoruka osoba.

"Nakon kratkog boravka u Klinici za robotsku neurorehabilitaciju u Zagrebu njeno stanje se poboljšalo, pa ona sada može govoriti, jesti desnom rukom, a ljekari su mišljenja da bi mogla i prohodati nakon dodatnih terapija za koje su joj potrebna sredstva u iznosu od 14.334 evra", saopšteno je iz Udruženja.

Na tom teškom putu imala je podršku porodice i prijatelja, koji su joj i finansijski pomagali pri njenom oporavku, ali više to nisu u mogućnosti.

Amela je profesorica klavira u Srednjoj muzičkoj školi, majka dvoje djece, sin je student, a kćerka Ajna sedmi razred osnovne škole. Istovremeno pohađa i muzičku školu, jer želi ići maminim stopama.

Osim poziva na broj 17044 pomoći možete donacijama putem veb-platforme www.pomoziba.org ili žiro računa Udruženja "Pomozi.ba".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije