Društvo

Prohodnost zadovoljavajuća, kraća zadržavanja na granici

Prohodnost zadovoljavajuća, kraća zadržavanja na granici
Foto: Ilustracija | Prohodnost zadovoljavajuća, kraća zadržavanja na granici

​BANJALUKA - Prohodnost putnih pravaca u Republici Srpskoj i Federaciji BiH jutros je zadovoljavajuća, dok su na graničnim prelazima zadržavanja do 30 minuta, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Iz AMS-a podsjećaju da će od sutra, pa do 17. aprila biti zatvoren granični prelaz Ivanica-Gornji Brgat zbog radova u Hrvatskoj. Za vrijeme obustave pješacima će biti omogućen prelaz.

Do kraja godine aktuelni su radovi na auto-putu Gradiška-Banjaluka zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

U toku je izgradnja i provođenje privremenog sistema naplate putarine na auto-putu "9. Januar" Banjaluka-Doboj, na petlji Mahovljani, zbog čega je na ovom lokalitetu izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

Na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka u mjestu Dabrac u toku je sanacija odrona, pa vozila prolaze naizmjenično, jednom kolovoznom trakom.

U toku je izgradnja priključne saobraćajnice za naselje Zalužani pa vozila saobreaćaju jednom trakom na magistralnom putu Klašnice dva-Šargovac.

Zbog oštećenja nadvožnjaka kod NIS petrol pumpe u Trnu vozila idu jednom trakom preko nadvožnjaka, dok teretna vozila ne saobraćaju.

Radovi se izvode i na magistralnom putu od banjalučkog naselja Rebrovac prema Čelincu i od Čelinca prema Kotor Varošu, zatim na dionici Karanovac-Crna Rijeka, te na regionalnim putnim pravcima Derviši-Klašnice, gdje je u toku izgradnja trotoara, i Obudovac-Lončari, zbog izgradnje pješačke staze.

Zbog aktiviranih klizišta saobraćaj je usporen na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić.

Na području Banjaluke saobraćaj je izmijenjen u ulicama gdje su u toku radovi.

U FBiH na magistralnom putu Zenica-Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk dva vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju. Na ovoj dionici evidentirana su duža zadržavanja.

Jednom trakom vozila saobraćaju i na magistralnom putu Šamac-Domaljevac, gdje su u toku sanacioni radovi.

Na magistralnom putu Novi Travnik-Bugojno zbog rekonstrukcije mosta na ulazu u Bugojno na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila ukupne mase veće od sedam tona. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je preko Travnika i Donjeg Vakufa.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja. I dalje je zbog nestabilnosti mosta obustavljen saobraćaj za teretna vozila i autobuse preko graničnog prelaza Brčko-Gunja, dok je zbog radova na hrvatskoj strani zabranjen saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije