Društvo

Projektom „Vratile se rode" mojMarket daruje porodilje

Projektom „Vratile se rode" mojMarket daruje porodilje
Foto: N.N. | Projektom „Vratile se rode“ domaći trgovački lanac mojMarket daruje porodilje

Drugu godinu domaći trgovački lanac mojMarket realizuje projekat pod nazivom „Vratile se rode“ koji za cilj ima darivanje porodilja i beba nastanjenih na području Banjaluke. Simboličnog naziva, projekat je i simbolično započeo prvim danom proljeća i trajaće do kraja 2018. godine.

Uz saradnju sa Klinikom za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske te uz podršku koju su pružili brendovi Violeta i Afrodita, inicijatori projekta očekuju da će obradovati preko 1 200 budućih majki. 

„Projekat smo započeli 2016. godine u nešto manjem obimu, dok se ove godine proširio na područje cijele Banjaluke, kao i na mnogo duži period. Naša kompanija učešćem u projektima i donacijama na različite načine posebno brine kako o majkama, tako i o ženama koje su na putu da to postanu te o bebama. S obzirom na to da je mojMarket prepoznatljiv u našem gradu kao komšijski lanac trgovina, na isti način smo pristupili i realizaciji projekta, sa ciljem da artikli koji se nalaze u poklon paketima roditeljima posluže u prvom periodu nakon dolaska prinove,“ navela je Aleksandra Marković, portparol domaćeg trgovačkog lanca mojMarket.

Brendovi koji posebno brinu o najmlađoj populaciji, Violeta i Afrodita, dali su podršku projektu „Vratile se rode“ donacijom svojih proizvoda.

„Kao društveno odgovoran brend, Violeta uvijek teži ka pridonošenju rastu zajednice. Rado se odazivamo na sve projekte koji su od važnosti za sredinu u kojoj živimo. Drago nam je da smo zajedno s trgovačkim lancem mojMarket i u saradnji s Kliničkim centrom Banja Luka pokrenuli akciju ‘Vratile se rode’ gdje dijelimo svoj novorođenoj djeci u Banjaluci paketiće sa  Double Care pelenama i vlažnim maramicama i na taj način omogućujemo sigurnost bebama od njihovog prvog dana,” kažu predstavnici kompanije Violeta.

JZU Univerzitetski klinički centar Republike Srpske izrazio je zahvalnost trgovačkom lancu mojMarket zbog podrške koju je, u prethodnom periodu, pružao porodiljama i njihovim porodicama donirajući najneophodnija sredstva za novorođenčad u njihovim prvim danima života. Kako navode, kroz realizaciju projekta „Vratile se rode" pokazala se izrazita osjećajnost za najmlađu populaciju i njihove majke. „S obzirom na to da je dosadašnja saradnja bila zaista uspješna, Klinika za ginekologiju i akušerstvo UKC RS  i ubuduće se nada uspješnoj saradnji sa domaćim trgovačkim lancem mojMarket,  jer je u današnjem dobu kada se nastoji podržati natalitet i podstaći mlade bračne parove na formiranje porodica, u najvećoj želji višečlanih porodica, svaka pomoć više nego značajna,“ naveli su predstavnici UKC RS. 

Iz trgovačkog lanca mojMarket najavljuju i dodatne aktivnosti u toku trajanja projekta, među kojima će se naći i korisni savjeti za trudnice i majke, a koje će se realizovati kroz saradnju sa školom za trudnice Radosnica iz Banjaluke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije