Društvo

Promocija 46. "Argumenata": U ovom broju dva ruska autora

Promocija 46. "Argumenata":  U ovom broju dva ruska autora
Foto: Dražan Pozderović | Promocija 46. "Argumenata": U ovom broju dva ruska autora

BANJALUKA – Novi 46. broj časopisa "Argumenti" promovisan je danas u Banjaluci, a sadržaj su predstavili urednik i autori.

Prema riječima Milana Ljepojevića, urednika časopisa koji izlazi u izdanju Saveza nezavisnih socijaldemokrata teme ovog broja su prvenstveno posvećene Republici Srpskoj, ali i Bosni i Hercegovini, regionu, tačnije prostoru bivše velike Jugoslavije, Evrope i svijeta.

"U ovom broju preporučujem radove Milana Blagojevića, Jelene Guskove, Mihaila Deljagina, Branimira Kuljanina, Steve Pašalića, Vladimira Kršljanina, Mile Dmičića, a tu su i govori mađarskog premijera Viktora Orbana, kao i Milorada Dodika", naglasio je on.

Prema njegovim riječima, posebno je zahvalan Jeleni Guskovoj, članici Ruske akademije nauka i umjetnosti.

"Ona je objavila rad koji je posvećen liku i djelu Milorada Dodika, sa osnovnom porukom da nijedan političar ne smije da trguje interesima Republike Srpske", kazao je on.

Dodaje da je pravilo da se radovi objavljuju na srpskom, ali i na jeziku autora sa kog govornog područja dolazi.

"U 46. broju časopisa "Argumenti" imamo dva ruska autora, pa tako i dva rada na srpskom i ruskom jeziku", pojasnio je on.

Član redakcije, prof dr Saša Mićin istakao je da časopis izlazi već 16 godina.

"Preporučio bih jednu od aktuelnih i interesantnih tema u ovom broju Mihaela Deljagina, koji je član Ruske akademije prirodnih nauka, o uticaju razvoja tehnologije na svijest kako pojedinca, tako i kolektiva, a onda i o refleksiji koja se ogleda u društvenim dešavanjima", pojasnio je on.

Član redakcije Franc Sošnja istakao je da svaki rad sublimira gomilu informacija koje se prikupljaju dnevno, čitanjem i gledanjem određenih televizija, portala, dnevne štampe i slično.

"Ovdje dobijamo koncentrovane informacije, znanje i zaključke gdje se vidi jedan veliki rad ne samo jednog autora, nego više autora koji učestvuju u stvaranju ovog broja", kazao je on.

Milan Blagojević, prof dr, autor rada u 46. broju "Argumenata" potvrdio je da je za ovu priliku pripremio rad pod nazivom Kolaž od neustavnosti.

"U ovom radu apostrofirao sam neka po meni strateška pitanja i probleme o našoj budućnosti i o budućnosti Republike Srpske", pojasnio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije