Društvo

Promovisan 35. broj časopisa "Argumenti"

Promovisan 35. broj časopisa "Argumenti"
Foto: Srna | Promovisan 35. broj časopisa "Argumenti"

BANJALUKA - U Banjaluci je danas promovisan 35. broj časopisa "Argumenti", u izdanju SNSD-a, kojeg su, prema riječima glavnog urednika Milana Ljepojevića, okarekterisali rezultati i analiza oktobarskih opštih izbora u BiH i Republici Srpskoj.

Ljepojević je istakao da je ove izbore obilježio predsjednik SNSD-a Milorad Dodik i njegova istorijska pobjeda u trci za srpskog člana Predsjedništva BiH, odnosno pobjeda koncepta dejtonske BiH i Republike Srpske.

Krsto Grujić, autor rada "Istorijska pobjeda SNSD-a", rekao je da je ova pobjeda obogaćena i najvećim brojem glasova koje je SNSD osvojio za Narodnu skupštinu Republike Srpske i Predstavnički dom parlamenta BiH.

On je naveo da je poruka koju su poslali lider SNSD-a Milorad Dodik i ova stranka koju su srpski narod i birači u Srpskoj prihvatili - Republika Srpska prije svega.

"Milorad Dodik je zabilježio istorijsku pobjedu i kao srpski član Predsjedništva BiH osvojio najveći broj glasova u istoriji. Impozantna cifra od 368.210 glasova ostavila je njegovog direktnog političkog takmaca Mladena Ivanića za više od 76.000 glasova", istakao je Grujić.

Govoreći o trci za predsjednika Republike Srpske, Grujić je naveo da je briljantan rezultat ostvarila i Željka Cvijanović, koja je dobila više od 319.000 glasova i deklasirala kandidata Saveza za pobjedu Vukotu Govedaricu sa razlikom od 35.504 glasa.

Grujić kaže da je u ovom izbornom procesu najveći gubitnik SDS, te da se članstvo ove stranke osipa i da taj proces tek predstoji.

On smatra da su na prethodnim izborima veliki napredak ostvarili DNS, zatim PDP i Socijalistička partija, a Ujedinjena Srpska postala parlamentarna stranka, koja je sa nešto više od dvije godine djelovanja osvojila tri poslanička mjesta.

Profesor Branimir Kuljanin rekao je da je spoljna politika Republike Srpske i BiH ulazak u EU i odbijanje članstva u NATO-u.

"Dosadašnji predsjednik Republike Srpske i aktuelni predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik je jasno stavio do znanja da je Narodna skupština Republike Srpske donijela odluku da Srpska ne želi u NATO i da na vojnom planu neće raditi ništa mimo Srbije", naveo je Kuljanin i dodao da je to principijelan stav koji treba poštovati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije