Društvo

Promovisan novi broj "Argumenata"

Promovisan novi broj "Argumenata"
Foto: N.N. | Promovisan novi broj "Argumenata"

BANJALUKA - Prvi cilj u idućoj godini je prevođenje časopisa "Argumenti" na barem jedan strani jezik, najvjerovatnije ruski, rekao je danas Milan Ljepojević, urednik ovog časopisa, na promociji decembarskog izdanja u Banjaluci.

Novi, 38. broj časopisa za društveno-politička pitanja "Argumenti", čiji je izdavač SNSD, juče su u Banjaluci predstavili Ljepojević, Saša Mićin, član redakcije ovog časopisa, Mišel Buvač, autor teksta "Postsocijalistička tranzicija između autoritarnosti i liberalne demokratije - primjer BiH", i Branimir Kuljanin, autor teksta "Patriotizam protiv globalizma".

Ljepojević je istakao da "Argumenti" izlaze uspješno punih 13 godina, te da je tokom ove godine izvršeno sve što je planirano.

"Uvedena je anonimna recenzija naučnih radova, a otvoren je i sajt Argumenti.info. S punim pravom možemo reći da smo sve ove godine, osim kvaliteta i visokog naučnog standarda, zadržali i aktuelnosti. Naš cilj je da ovaj časopis bude savjest RS i BiH, regiona, Evrope i svijeta", kazao je Ljepojević.

Mićin je pojasnio da sa dvostrukom recenzijom pokušavaju podići kvalitet radova te da se takođe vodi poseban odabir prema kvalitetu tekstova.

"Sve više je zainteresovanih koji žele biti autori i da učestvuju u radu časopisa 'Argumenti'", naglasio je Mićin.

Buvač je rekao da je njegov rad veoma zahtjevan i da je trebalo provesti dosta vremena istraživajući fenomene BiH.

Kuljanin je istakao da u politici postoje tri nivoa: strateški, taktički i operativni.

"Moj rad je baziran na tome da danas u svijetu postoje preraspodjele moći između Istoka i Zapada, a ta preraspodjela se vrši na našim prostorima između globalista i patriota", kazao je Kuljanin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije