Društvo

Promovisan novi broj časopisa "Argumenti"

Promovisan novi broj časopisa "Argumenti"
Foto: N.N. | Promovisan novi broj časopisa "Argumenti"

BANJALUKA - Promocija decembarskog izdanja 35. broja naučnopolitičkog časopisa "Argumenti" održana je danas u Banjaluci, a novi broj su predstavili Milan Ljepojević, urednik "Argumenata", i autori tekstova Krsto Grujić i Branimir Kuljanin.

"Najveća vrijednost 'Argumenata' je 12 godina trajanja i izlaženja, a plan za narednu godinu jeste uvođenje anonimne recenzije čiju pripremu vršimo ukupno dvije godine", rekao je Ljepojević.

On je istakao da najveće zadovoljstvo predstavlja što imaju veliki broj radova, ali da jednostavno ne dozvoljavaju da brojka pređe 200 stranica.

Krsto Grujić, autor teksta "Istorijska pobjeda SNSD-a", ističe  da je SNSD osvojio najveći broj glasova za Narodnu skupštinu RS i za Predstavnički dom BiH, a ono što su glasači prihvatili i podržali je slogan "Republika Srpska prije svega".

"Milorad Dodik je osvojio preko 368.000 glasova glasača i ostvario istorijsku pobjedu,  čime je svog političkog protivnika iz Saveza za promjene Mladena Ivanića  ostavio na 76.000 glasova razlike", dodao je Grujić.

Prema njegovim riječima, i Željka Cvijanović je ostvarila istorijsku pobjedu sa 35.000 razlike, a najveći gubitnik izbora  je SDS, čije se članstvo već osipa, ali i da mu taj proces tek predstoji.

Branimir Kuljanin, profesor na Filozofskom fakultetu, rekao je da je politika Republike Srpske i BiH ulazak u EU, ali i odbijanje članstva u NATO pakt.

"Narodna skupština Republike Srpske donijela je odluku da Srpska ne želi u NATO i da na vojnom planu neće raditi ništa mimo Srbije, i to je principijelan stav koji se mora poštovati", zaključio je Kuljanin.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije