Društvo

Promovisan novi broj časopisa "Argumenti"

Promovisan novi broj časopisa "Argumenti"
Foto: Srna | Promovisan novi broj časopisa "Argumenti"

BANJALUKA - Promocija aprilskog izdanja 33. broja naučno-političkog časopisa "Argumenti" održana je u petak u Banjaluci, a novi broj su predstavili Milan Ljepojević, urednik časopisa, i autori tekstova Branimir Kuljanin i Antonije Živković.

"Bavimo se analizom političkih i društvenih odnosa i dajemo odgovore na mnoge aktuelne probleme ne samo u RS, BiH, regionu, već i u Evropi i svijetu", rekao je Ljepojević.

Branimir Kuljanin, profesor Filozofskog fakulteta u Banjaluci, kaže da se svijet sada nalazi u prelomnom trenutku, o čemu govori i njegov rad pod nazivom "Oligarhijska globalizacija i zloupotreba demokratije".

"Budućnost svijeta zavisi od čvrstine rusko-kineskog saveza, koji je vojni, politički i ekonomski", istakao je Kuljanin.

Naglasio je da RS treba da vidi šta se dešava u svijetu da bi znala gdje je njeno mjesto i gdje bi se mogla pozicionirati.

"U politici koju vodi predsjednik RS Milorad Dodik vidim istinski srpsku spoljnopolitičku orijentaciju. Srpski narod pripada velikoj kulturi i civilizaciji koju je stvorila Vizantija. To nasljeđe treba čuvati, ali biti i otvoren za najveće tekovine drugih civilizacija", rekao je on.

Svoje radove u 33. broju "Argumenata", čiji je izdavač SNSD, objavili su i mnogi drugi autori, među kojima je akademik Drago Branković, koji je predstavio temelje enciklopedistike u RS. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije