Društvo

Promovisana knjiga Milorada Dodika "Borba za Republiku"

Promovisana knjiga Milorada Dodika "Borba za Republiku"
Foto: J. Đurđević | Promovisana "Borba za Republiku"

BANJALUKA - Fascinantan je odnos Milorada Dodika, koji iz kampanje u kampanju podiže nivo svog obraćanja, kvalitet svojih govora i jasnoću svog izražavanja, što su građani očigledno prepoznali.

Rečeno je ovo danas prilikom predstavljanja knjige "Borba za Republiku", četvrte autora Milorada Dodika, lidera SNSD-a i aktuelnog predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

"Knjiga govori o dešavanjima iz predizborne kampanje 2018. godine. Sam naslov 'Borba za Republiku' potvrđuje da se Dodik na čelu SNSD-a bori za Republiku Srpsku, za dosljednu primjenu Dejtonskog sporazuma, za primjenu svih drugih demokratskih i moralnih vrijednosti", rekao je Milan Ljepojević, koji je pripremio ovu knjigu.

Istakao je da je borba za republiku počela 1789. godine za vrijeme Francuske buržoaske revolucije, te da u RS ta borba još traje.

"Nesumnjivo je da građani na svim dosadašnjim izborima potvrđuju da će dejtonska RS pobijediti", kazao je Ljepojević.

Ljepojević je poručio da u knjizi Dodika najbolje opisuje ono što je o njemu rekao Emir Kusturica.

"Iz knjige bih izdvojio ono što je o Dodiku rekao Emir Kusturica, koji je kazao da je Dodik pobijedio prvenstveno svojom inteligencijom i bezgraničnom energijom", poručio je Ljepojević.

Franc Sošnja, recenzent ove knjige, kazao je da se pred čitaocima nalazi jedan istorijski dokument u kojem je zabilježen veći dio govora Milorada Dodika iz predizborne kampanje 2018. godine.

"Knjiga govori o borbi u kampanji, o borbi za istinu, o dolasku do običnog naroda, kao i o važnosti ličnog kontakta na predizbornim mitinzima i kako je taj lični kontakt uticao na pobjedu", rekao je Sošnja.

Knjiga "Borba za Republiku" objavljena je u izdanju "Nezavisnih novina".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije