Društvo

Pratite nas na Google news

Promovisana knjiga "Naoružavanje istinom" Milana Ljepojevića

Promovisana knjiga "Naoružavanje istinom" Milana Ljepojevića
Foto: N.N. | Promovisana knjiga "Naoružavanje istinom" Milana Ljepojevića
David Jojić

BANJALUKA - Knjiga autora Milana Ljepojevića "Naoružavanje istinom" promovisana je danas u Akademiji nauka i umjetnosti RS (ANU RS) u Banjaluci.

"U ovoj knjizi sam se bavio stradanjem Srba u NDH, kao i falsifikatima Dejtonskog mirovnog sporazuma. Sebi sam postavio pitanje analize - da je svjetska civilizacija saznala za genocid nad Srbima u NDH od 1941. do 1945. godine - da li bi Srbi doživjeli sva ova proganjanja, medijska, politička, pa i oružana od devedesetih godina do danas", naveo je Ljepojević i podsjetio da su Srbi u dva svjetska rata bili saveznici Velike Britanije, Francuske i SAD, a da su Bošnjaci i Hrvati bili u Prvom svjetskom ratu na strani Austrougarske, te nacističke Njemačke u Drugom svjetskom ratu.

Prema njegovim riječima, sada se nameće pitanje otkud to da se srpski narod, kao saveznik koji je dao u ta dva rata velike ljudske žrtve, sada stavlja na stub srama i čak optužuje na način kao nijedan narod do sada, a što je pokušala da učini Velika Britanija svojom predloženom rezolucijom o Srebrenici.

"Bavim se i pojmom međunarodna zajednica, za koji odgovorno tvrdim da je izmišljen i spinovani naziv koji uopšte ne postoji. Postoje UN, Povelja o njenom osnivanju, deklaracije i organi UN, a ne nekakva međunarodna zajednica", rekao je Ljepojević.

Promociji novog ostvarenja ovog autora kojem je ovo deseta knjiga prisustvovale su brojne javne ličnosti iz kulturnog i političkog života Republike Srpske.

Srpski član predsjedništva Bosne i Hercegovine, Milorad Dodik je povodom promocije istakao da je bitna afirmacija ove knjige, kako u Republici Srpskoj, tako i u zemljama regiona i Evrope.

"Ova knjiga je sabrano iskustvo koje je potrebno prije svega svako da pročita i dublje da razmišlja o činjenicama vezanim za teme o kojima autor govori. Prije svega oko jednog koncepta koji je išao za tim da od strane zapadnih centara moći se satanizuje srpski narod i da je to tako kroz istoriju bez obzira na sva stradanja u prošlom vijeku. Srpski narod je narod kojem se ne dozvoljava politička i teritorijalna integracija kojom je predviđeno nekim konceptima još iz vremena pada Otomanske imperije", naglasio je Dodik. Na banjalučkoj promociji ove knjige koja je objavljena u izdanju "Nezavisnih novina" govorili su i recenzenti Milorad Kojić i Saša Mićin.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije