Društvo

Proslava preuzimanja vazdušnog prostora BiH koštala skoro 300.000 KM

Proslava preuzimanja vazdušnog prostora BiH koštala skoro 300.000 KM
Foto: Fena | Proslava preuzimanja vazdušnog prostora BiH koštala skoro 300.000 KM

MOSTAR - Grandiozna proslava preuzimanja kontrole vazdušnog prostora BiH, organizovana u ljetnikovcu Radobolja u Mostaru 6. decembra, koštala je skoro 300 hiljada KM.

Veče kad je BiH preuzela kontrolu nad sopstvenim nebom najviše zvanice iz političkog i društvenog života zemlje osim u gastronomskim delicijama i vatrometu mogli su da uživaju između ostalog i u nastupima Halida Bešlića, Nine Badrić, Aleksandre Radović, Ane Rucner, a program je vodio popularni Tarik Filipović.

Na upit portala "Klix.ba" Agenciji za pružanje usluga u vazdušnoj plovidbi (BHANSA) koliko je koštala svečanost u prestižnom prostoru ljetnikovca Radobolja dobili su odgovor da je za organizaciju Eventa Faze II BHANSA-e u Mostaru povodom preuzimanja kontrole vazdušnog prostora BiH proveden postupak javne nabavke pozivom tri ponuđača.

Procijenjena vrijednost javne nabavke iznosila je 300 hiljada KM, a najpovoljniji ponuđač bio je D.D. Marketing d.o.o. Mostar s ponudom od 299.350,00 KM.

Zanimljivo je da je u pozivu za dostavu ponuda BHANSA specifikovala kakve izvođače traži tako između ostalog stoji da su za muzičko-scenski program tražena dva izvođača "pop muzike" s najmanje pet izdatih studijskih albuma i/ili kompilacija; najmanje pet osvojenih nagrada na prestižnim muzičkim dodjelama u BiH i regionu te završena muzička akademija (akademija umjetnosti) ili rasprodat koncert na lokaciji koja može primiti minimalno 20 hiljada ljudi.

Traženo je i angažovanje jednog izvođača narodne muzike s najmanje deset izdatih studijskih albuma koji ima minimalno 30 godina scenskog iskustva te rasprodat koncert na lokaciji koja može primiti minimalno 30 hiljada ljudi.

BHANSA je u ovom postupku tražila i usluge angažovanja izvođača koji svira instrument violončelo, ima minimalno 15 godina scenskog iskustva, te završena muzička akademija - odsjek violončelo, prenosi "Klix.ba".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije