Društvo

Proslavljena Mrvičasta Nova godina

Proslavljena Mrvičasta Nova godina
Foto: Ustupljena fotografija | Proslavljena Mrvičasta Nova Godina

ISTOČNO NOVO SARAJEVO - "Mrvičasta Nova godina" je proslavljena i dodjeljeni su paketići u srijedu naveče u Dječjoj biblioteci Istočno Novo Sarajevo. Ova proslava se već tradicionalno obilježava malo ranije u organizaciji Udruženja "Mrvice".

"Zahvaljujući Rotarct Clubu Banja Luka i Savjetu učenika JU Srednje škole '28. juni' Istočno Sarajevo, obradovali smo mališane čiji su roditelji članovi Udruženja", rekla je Eva Mirović Tanić, predsjednica Udruženja "Mrvice" Istočno Sarajevo.

Istakla je da su mame prijevremeno rođenih beba došle na ideju da je jedno takvo udruženje potrebno na teritoriji Republike Srpske. "Osnovali smo ovo udruženje sa primarnim ciljem podizanja svijesti o prijevremeno rođenim bebama. Ove godine smo dobile status Udruženja od javnog interesa, a važno nam je to priznanje", rekla je ona.

Prema njenim riječima, Udruženje se trudi da pomogne sve bolnice koje zbrinjavaju djecu rođenu prije 37 nedjelje trudnoće, a koja su lakša od 2,5 kilograma.

Predsjednica Udruženja je objasnila da se tokom novembra obilježava "Ljubičasti novembar" uz brojne akcije i donacije.

Mirović Tanićeva poručuje da su "mrvice" važne i posebne, da su to veliki heroji koji su se izborili sa mnogim dijagnozama, i sada mogu da dođu na sva ta dešavanja.

"Svakog 17. novembra  puštamo ljubičaste balone i trudimo se da svake godine u sve više gradova svijetlimo bar po jedan objekat sa ljubičastom bojom, jer je ta boja znak djece u inkubatoru, jer inkubatori budu osvjetljeni ljubičastom bojom kada su bebe unutra", poručila je predsjednica "Mrvica".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije