Društvo

Prostorije opština i gradskih uprava pune bivših boraca

Prostorije opština i gradskih uprava pune bivših boraca
Foto: Saša Čavrag | Prostorije opština i gradskih uprava popunili bivši borci

BANJALUKA - Zahtjevi za borački dodatak prouzrokovali su ogromne gužve u gradskim upravama i opštinama širom Republike Srpske.

Tako su iz Bijeljine potvrdili za “Nezavisne novine” da je gužva u njihovim kancelarijama ogromna.

“Mnogo ljudi dolazi kako bi predalo zahtjeve za borački dodatak, ali srećom ne čekaju dugo. Sve ovo ide brzo jer više službenika radi u kancelariji”, objasnili su iz Boračkog odjeljenja Bijeljina.

Da su velike gužve potvrdili su za "Nezavisne novine" i iz Opštine u Istočnom Sarajevu.

“Ovih dana gužve su dosta veće, nego inače”, kazali su oni. Ista situacija zadesila je i Gradsku upravu u Prijedoru.

“Poranio sam kako bi stigao prije posla podnijeti zahtjev za borački dohodak, ali već ujutro, bilo je gužve, što nisam očekivao”, kazao je ovo mještanin Prijedora.

Banjaluka je takođe pogođena ogromnom gužvom.

“Soba 16 je puna ljudi, gužva je ogromna, po hodnicima se popunjavaju zahtjevi, a redovi za čekanje nemaju kraja”, kazao je ovo Banjalučanin, koji je istakao da je čak došlo do padanja sistema u Gradskoj upravi.

“Gužva se širi kroz čitavu Gradsku upravu, do sobe 16, jer stalno neko ulazi i izlazi, a žamor ove gužve može se čuti i dok prolazite Gospodskom ulicom”, kazao je on, te je dodao da je potrebno više službenika kako bi sva ova procedura išla mnogo brže.

“Iako je riječ o dosta niskoj cijeni dodatka, došao sam da predam dokumente, kako bi ostvario pravo na dodatak koji iznosi tri marke po mjesec dana provedenih u ratu. Ova cijena je mizerna, mi smo stvorili Republiku Srpsku, a hvala nam je tri marke po mjesecu, sramota!", rekao je jedan Banjalučanin koji je duži vremenski period čekao u redu kako bi podnio zahtjev za borački dohodak.

Dodaje da je za ostvarenje ovog boračkog dodatka, potrebno da u sjedište opštine ili grada borci uz zahtjev donesu kopiju lične karte i kopiju tekućeg računa.

Iz Gradske uprave su za "Nezavisne novine" potvrdili da se poslovima prikupljanja zahtjeva bave isključivo šalteri jedan i dva u sobi 16.

"Gužva je ogromna, a dnevno dobijamo više stotina zahtjeva", kazali su oni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije