Društvo

Protest građana ispred kampa "Bira"

Protest građana ispred kampa "Bira"
Foto: Arhiva / Ilustracija | Protest građana ispred kampa "Bira"

SARAJEVO - Ispred prihvatnog kampa "Bira" okupilo se više stotina građana Bihaća koji protestuju zbog odluke Savjeta ministara da tu budu smješteni migranti iz kampa "Lipa".

Migranti iz "Lipe" već nekoliko dana na otvorenom čekaju novi smještaj, nakon što su stanovnici Bradine kod Konjica protestom spriječili da budu smješteni u objekat Oružanih snaga BiH, prenosi BHRT.

Savjet ministara donio je zaključak da migranti budu privremeno smješteni na lokaciju "Bira" u Bihaću, nakon što je na vanrednoj telefonskoj sjednici razmotrio aktuelnu migrantsku krizu u BiH s ciljem iznalaženja hitnih rješenja za smještaj migranata koji se trenutno nalaze na lokalitetu "Lipa".

"Kako je lokaciju bivše fabrike 'Bira' u Bihaću, Savjet ministara odlukom od 11. marta 2019. godine odredio kao privremeni prihvatni centar za smještaj migranata, Savjet ministara izričito poziva vlasti Unsko-sanskog kantona i grada Bihaća da poštuju važeću odluku i bez odgađanja izvrše prihvat i smještaj migranata na lokaciju 'Bira'", saopšteno je danas iz Savjeta ministara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije