Društvo

Protest ispred KCUS: "Hoćemo stručne, a ne podobne ljekare"

Protest ispred KCUS: "Hoćemo stručne, a ne podobne ljekare"
Foto: Printscreen YouTube | Protest ispred KCUS: "Hoćemo stručne, a ne podobne ljekare"

SARAJEVO - Ispred Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, počeo je protest Udruženja Sarajevska raja i građana Sarajeva zbog toga što su ljekari KCUS-a odbili liječenje djevojčice Nadin Smajlović, javljaju federalni mediji.

Na transparentima prisutnih, između ostalog pisalo je i "Zločin je odbiti/zabraniti liječenje, ko te podržava saučestvuje u zločinu", "Hitno hoćemo stručne, a ne podobne ljekare", "Nadin nema pravo liječenja."

Prema riječima, predsjednika Udruženja imaju nekoliko zahtjeva, a to su: Potpisivanje papira da se Nadin izmjesti u Tursku, sankcionisanje doktora koji nisu željeli da je liječe. Zahtijevaju od Federalne vlade i da se novac od akciza počne koristiti za liječenje bolesne djece dok se ne nađe drugo rješenje, piše N1.

Okupljeni su uzvikivali i kako žele da se u Klinički centar Univerziteta u Sarajevo vrate ljekari "koje su otjerali", te da žele "pravu struku."

Prisutnima se obratila i majka Nadin Smajlović, Amina, koja je kazala kako je "potpisana smrt njenog dijeteta".

Ona je dodala da je njeno dijete od 31. oktobra liječeno na Pedijatriji.

"Dijete je bilo hospitalizirano, a rečeno je da smo došli dan prije isteka terapije. Zamislite da ja nisam u ovom sistemu zdravstva. Šta bi bilo? Moje dijete je došlo, opet sam se javila KCUS-u, lijekovi još nisu nabavljeni. Niko se nije javio da kaže šta ćemo dalje", izjavila je majka javlja Klix.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije