Društvo

Protest nezadovoljnih građana u Banjaluci

Protest nezadovoljnih građana u Banjaluci
Foto: Velibor Tripić | Protest nezadovoljnih građana u Banjaluci

BANJALUKA - Više stotina građana, uprkos kiši, okupilo se na Trgu Krajine u Banjaluci, kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo životom u Republici Srpskoj, sa centralnim zahtjevom za smjenu Vlade RS.

Okupljenima su se obratili Draško Stanivuković, odbornik PDP-a u Skupštini Grada, Saša Lazić, odbornik NDP-a u gradskoj Skupštini, Stefan Blagić, predsjednik organizacije „ReStart Srpska“, te su iznijeli probleme u Republici Srpskoj.

"Ukoliko Vlada RS ne može da ispuni zahtjeve, tražimo njihovu smjenu i dolazak nove koja može naše zahtjeve da ispuni. Ukoliko opet ne ispune, organizovaćemo nove proteste", naglasio je Blagić.

Stanivuković je istakao da im je važno da su istrajni u svojim zahtjevima, te da ne traže mnogo osim da se luksuz ograniči.

Zlatan Trninić iz Banjaluke kaže da je došao da podrži proteste zbog malih penzija, sve većeg odlaska iz RS te kaže da njegova visokoobrazovana kćerka nakon sedam godina ne može naći posao jer se zapošljava preko partijske linije.

Protesti su nastavak ranijih okupljanja pod parolom "Zatvori škole kupi audi", povodom kupovine službenog auta vrijednog više od 100.000 KM za Danu Maleševića, ministra prosvjete i kulture RS, a u trenutku kada je donesena odluka da se u zatvori 15 škola u RS. Demonstranti su uzvikivali "Mile lopove", "Mile odlazi", a nosili su transparente sa parolama "Narod traži više".

Skup su obezbijeđivali pripadnici policije, a učesnici protesta su nakratko blokirali raskrsnicu pored zgrade Vlade RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije