Društvo

Prva smjena djece otputovala na ljetovanje

Prva smjena djece otputovala na ljetovanje
Foto: N.N. | Prva smjena djece otputovala na ljetovanje

BIJELJINA - Ovogodišnja realizacija projekta "Socijalizacija djece Republike Srpske" počela je danas odlaskom prve grupe mališana na ljetovanje u Bečiće, saopšteno je iz Fonda za dječiju zaštitu.

Direktor Fonda za dječiju zaštitu Nedeljko Jović ispratio je mališane predškolskog uzrasta iz Foče, koji su sa predškolcima iz ostalih opština Republike Srpske učesnici prve smjene.

Jović je u ime Fonda, Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite i Vlade Republike Srpske, koji podržavaju projekat, predškolcima zaželio srećan put, prijatan boravak u odmaralištu, lijepo druženje i mnogo novih prijateljstava.

Iz Foče je put Bečića otputovalo 47 djece, sedam vaspitača i jedan roditelj-pratilac.

Projekat "Socijalizacije djece Republike Srpske" realizuje se od 2002. godine i obuhvatio je više od 30.000 djece i pratećeg osoblja iz svih opština i gradova.

Riječ je o djeci iz socijalno ugroženih porodica - korisnicima prava iz socijalne i dječije zaštite, djeci iz višečlanih porodica, djeci iz porodica boračke populacije, djeci sa posebnim potrebama i hroničnim zdravstvenim smetnjama, ali i posebno nadarenoj djeci i talentovanim sportistima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije