Društvo

Prvi put u UKC Srpske škola dijagnostičkog ultrazvuka mišićno-koštanog sistema

Prvi put u UKC Srpske škola dijagnostičkog ultrazvuka mišićno-koštanog sistema
Foto: UKC RS | Prvi put u UKC Srpske škola dijagnostičkog ultrazvuka mišićno-koštanog sistema

Univerzitetski klinički centar Republike Srpske na čelu sa Vladom Đajićem nastavlja sa dobrom praksom kontinuirane medicinske edukacije i ulaganja u znanje i vještine našeg medicinskog kadra, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

Iz UKC-a navode da se prvi put u periodu od 23. do 25. februara održava prvi dio škole dijagnostičkog ultrazvuka mišićno-koštanog sistema u trajanju od tri dana, a koja se organizuje u saradnji sa svjetski priznatom školom MSK ultrazvuka SonoSkills iz Amsterdama.

Ova edukacija ispunjava visoke standarde kvaliteta i zasnovana je su na najnovijim "evidence-based" dostignućima. Tim edukatora čine kvalifikovani i visoko edukovani stručnjaci iz oblasti mišićno-koštanog ultrazvuka, a u UKC Republike Srpske edukaciju sprovodi Zoran Filipović iz SonoSkills HR iz Zagreba.

Prednost primjene ove ultrazvučne metode jeste brže i preciznije postavljanje dijagnoze povreda mišićno- koštanog sistema. Na ovaj način podiže se nivo kvaliteta medicinskih usluga i omogućava još kvalitetniji pristup pacijentu. Edukacija se sastoji iz dva dijela i proći će je deset ljekara Klinike za ortopediju i traumatologiju.

Drugi dio edukacije biće organizovan u aprilu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije