Društvo

Psi lutalice napali dva dječaka dok su išli prema školi

Psi lutalice napali dva dječaka dok su išli prema školi
Foto: Ilustracija | Psi lutalice napali dva dječaka dok su išli prema školi

KISELJAK - Psi lutalice napali su i za noge ugrizli dva učenika Osnovne škole "Kiseljak 1" A. O. i A. K.

Napad se desio u naselju Mala Sotnica u Brestovskom dok su učenici išli prema školi. Djeca su odmah odvedena u Dom zdravlja, gdje su pregledana, a primila su i zaštitnu injekciju te su otpuštena kući. Osim rana od ugriza, učenici su preživjeli i šok, prenosi "Avaz".

Roditelji su odmah prijavili ovaj incident Upravi škole te su izrazili zabrinutost i strah za bezbjednost djece. Jasno su kazali da, dok se ne riješi navedeni problem i dok se njihovoj djeci ne omogući sigurno kretanje na relaciji škola - kuća, djecu do daljnjeg neće slati u školu. Ovo je pomenutom listu potvrdio direktor škole Nermin Merhemić.

"Kontaktirali smo u aprilu ove godine nadležne i zamolili da uklone dva šarplaninca sa mladima iz školskog dvorišta dok se nije desio slučaj napada. Do danas taj slučaj nije riješen i evo šta se desilo", kazao je Merhemić.

Direktor je naveo i da su rukovodioci škole odmah obavijestili nadležne o napadu pasa lutalica na djecu. Obaviješteni su Civilna zaštita, Policijska stanica Kiseljak, Opština Kiseljak, Udruženje za zaštitu pasa "Šapa", te se čeka njihova reakcija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije