Društvo

Psiholog Sonja Stančić oglasila se o tragediji u Prnjavoru

Psiholog Sonja Stančić oglasila se o tragediji u Prnjavoru
Foto: N.N. | Psiholog Sonja Stančić oglasila se o tragediji u Prnjavoru

Na tragediju koja se desila u Prnjavoru, gdje je prije dvije noći samoubistvo izvršio mladi Goran Karanović (19), a koji će danas biti ispraćen na vječni počinak u Prnjavoru reagovala je banjalučka psihologinja Sonja Stančić.

Ona je na društvenim mrežema napisala da je nedavno imala razgovor sa tragično preminulim Goranom. Njen status prenosimo u cjelosti.

"Ovo je prva vijest koju sam jutros primila, prije 15 dana sam pričala sa ovim dječakom, bio je pun života, planova za školu, za posao, za pse, za to da uradi nešto kako treba u svom Prnjavoru. Nije mogao da iznese pritisak situacije u kojoj se našao.

Da je tu noć, tih par sati imao osjećaj podrške, da je imao tu mentalnu i emocionalnu zaštitu, danas ne bismo čitali ovu vijest.

Sve više naše djece ne može da izdrži pritisak, stavljamo na njihova leđa previše, previše očekujemo, previše tražimo... Svaki dan sam sa djecom i mladim i svjedočim sve težem mentalnom stanju u kome se nalaze - mi zatvaramo oči i mislimo pročiće, šta smo sve mi pregurali pa evo nas. Al baš to, oni nose i naše breme, a i svoje.

Ne samo da ne možemo da ih zaštitimo, već smo postali toksični za sopstvenu budućnost”, napisala je Sonja Stančić, psihologinja i docentkinja na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije