Društvo

Puštena u saobraćaj dionica sarajevske obilaznice

Puštena u saobraćaj dionica sarajevske obilaznice
Foto: Ilustracija | Puštena u saobraćaj dionica sarajevske obilaznice

SARAJEVO - Dionica sarajevske obilaznice Briješće - Ulica Safeta Zajke otvorena je danas, čime je Sarajevo dobilo još jedno direktno uključenje na auto-put A1.

Premijeri Federacije BiH (FBiH) Fadil Novalić rekao je novinarima da je Vlada FBiH opredijeljena da i dalje investira u izgradnju puteva.

"Tri stotine miliona KM `ubacili` smo iz budžetskih sredstava i kumuliranih dobiti. Dalji nastavak zavisi od usvajanja akciza, a ubijeđen sam da su sazreli uslovi da taj zakon bude usvojen", naveo je Novalić.

Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković istakao je da će u narednom periodu biti intenzivirani radovi na prvoj transverzali.

"Ova dionica je veoma značajna jer brže ulazite u grad, a rješava i problem gužvi građanima koji ovdje žive jer povezuje primarne gradske saobraćajnice s Koridorom `Pet ce`", rekao je Konaković.

Puštanju u saobraćaj dionice sarajevske obilaznice prisustvovao je i ministar transporta i komunikacija FBiH Denis Lasić.

Spoj sarajevske obilaznice iz pravca Briješća s ulicom Safeta Zajke privremeno je tehničko rješenje, do izgradnje gradskog auto-puta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije