Društvo

Putem "E-čekaonice" za sedam mjeseci javilo se 1.318 pacijenata

Putem "E-čekaonice" za sedam mjeseci javilo se 1.318 pacijenata
Foto: N.N. | Putem "E-čekaonice" za sedam mjeseci javilo se 1.318 pacijenata

BANJALUKA - Na pregled kod ljekara u Dom zdravlja Banjaluka putem mobilne aplikacije "E-čekaonica" od jula prošle godine do danas se prijavilo 1.318 pacijenata.

Aplikacija, koja je u funkciji već sedam mjeseci, napravljena je kako bi se građanima olakšalo naručivanje za pregled kod porodičnog ljekara sa samo nekoliko klikova na mobilnom telefonu ili računaru.

Iz JZU Dom zdravlja Banjaluka kažu da, bez obzira na prednost zakazivanja pregleda putem aplikacije, pacijenti se češće odlučuju na zakazivanje putem telefona.

"Stari način zakazivanja na preglede putem telefona i dalje se više koristi. Ipak, očekujemo da će se u narednom periodu aplikacija koristiti u još većem obimu, što će znatno olakšati rad zdravstvenim radnicima, a pacijentima smanjiti broj telefonskih poziva", kazali su iz Doma zdravlja Banjaluka.

Zbog preopterećenosti pozivima velikog broja pacijenata, smatrali su da bi uvođenjem aplikacije olakšalo naručivanje za preglede.

Kako pojašnjavaju, svaki pacijent može da se putem mobilne aplikacije, koja se nalazi na veb-sajtu JZU Dom zdravlja Banjaluka, na jednostavan način naruči na pregled kod svog porodičnog doktora u dan i termin koji mu najviše odgovara.

Dodaju da pacijenti mogu putem aplikacije "E-čekaonica" zakazati svoj pregled u Službi porodične medicine, Specijalističko-konsultativnim ambulantama iz ginekologije, Savjetovalištu za djecu i Centru za vakcinaciju.

Podsjećamo da se virtuelna čekaonica otvara tako što pacijent prilikom aktiviranja "E-čekaonice" upisuje tražene podatke u kućice prikazane na ekranu monitora ili mobilnog telefona. Podaci koji se traže za naručivanje su JMBG pacijenta i šifra tima ili ime i prezime porodičnog doktora kod kojeg je pacijent registrovan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije