Društvo

Putevi prohodni, moguća poledica

Putevi prohodni, moguća poledica
Foto: Milan Šekara | Putevi prohodni, moguća poledica
Srna

BANJALUKA - Prohodnost svih putnih pravaca u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ je zadovoljavajuća, ali se vozačima savjetuje da budu oprezni zbog moguće poledice, posebno u višim predjelima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Odroni zemlje i kamenja učestali su na putevima koji prolaze kroz kotline i pored kosina. 

U centru Banjaluke danas će od 10.30 do 14.00 časova biti obustavljen saobraćaj zbog trke za djecu i odrasle pod nazivom "Trčimo za Srpsku". 

Obustava saobraćaja biće na dijelu Ulice Kralja Petra Prvog Karađorđevića od raskrsnice Ulice Marije Bursać do raskrsnice sa Alejom svetog Save. 

U Prnjavoru zbog na izgradnji kružne raskrsnice izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor-Gornja Vijaka. 

Na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor zbog izgradnje auto-puta Banjaluka-Doboj izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja u zoni ukrštanja sa magistralnim putem. 

I dalje je na snazi obustava saobraćaja na dionici magistralnog puta Bijeljina-Glavičice kroz ulice 27. marta i Srpske vojske u Bijeljini. Putnička vozila preusmjeravaju se na gradske ulice, a saobraćaj teretnih vozila odvija se obilaznicom. 

U toku je izgradnja novog mosta preko rijeke Zovidolke, na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići u mjestu Zovi Do. Saobraćaj se odvija jednosmjerno, preko privremeno izgrađenog mosta u neposrednoj blizini. 

Na regionalnom putu Obudovac dva-Lončari u toku su sanacioni radovi zbog čega vozila saobraćaju jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila. 

Zbog aktiviranih klizišta jednom trakom saobraća se na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Bratunac-Drinjača, dok se usporeno saobraća na magistralnom putu Banjaluka-Jajce na lokalitetu Srpskih Toplica. 

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila i dalje je preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo. 

Na području distrikta Brčko i dalje traju radovi na dionicama magistralnog puta Lončari-Brčko jedan /granica Republike Srpske i distrikta/ i Brčko dva /granica Srpske i distrikta/-Donja Bukovica zbog čega je saobraćaj preusmjeren na obilazni put sa desne strane iz prvca Brčkog. 

Na području Banjaluke na dionici magistralnog puta Banjaluka jedan-Rudarska zbog izgradnje trake za skretanje lijevo iz Ulice Krajiških brigada u Ulicu Ranka Šipke saobraćaj se odvija usporeno, te se mole vozači da obrate pažnju na privremenu signalizciju. 

U Federaciji BiH zbog urušavanja potpornog zida na dionici magistralnog puta Resanovci-Drvar saobraća se jednom trakom naizmjenično. 

Na graničnim prelazima jutros nema dužih čekanja. 

Iz AMS-a vozačima podsjećaju vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije