Društvo

Quadovima u potragu za divljim konjima u livanjskom kraju

Quadovima u potragu za divljim konjima u livanjskom kraju
Foto: N.N. | Quadovima u potragu za divljim konjima u livanjskom kraju
N.N.

LIVNO - Pandemija virusa korona zadala je snažan udarac turizmu no uprkos teškoj situaciji turistički radnici nadaju se skorom oporavku te smišljaju nove turističke atrakcije.

Livno i livanjski kraj poznati su po prelijepim krajolicima, a u posljednje vrijeme i po divljim konjima koji se nesmetano šetaju prostranstvima podno planine Cincar i Krug planine.

Već nekoliko godina organizuju se turističke ture posjeta krdima divljih konja, a od nedavno je to moguće uraditi i na quadovima.

"U krugu obitelji nabavili smo prije pola godine quadove, ponajviše iz hobija. Onda smo došli na ideju kako bi ih mogli iskoristiti za turističke obilaske planinskih dijelova Cincara i Dinare, te Buškog jezera i jezera Mandek", kazao je jedan od voditelja spomenutog projekta Davor Barać.

Posebna atrakcija je potraga za krdima divljih konja kojih je sada više od sedam stotina i koji obitavaju na planinskim prostorima iznad Livna.

"Mi smo tek na početku, ali već sada vlada veliko zanimanje za ovaj vid zabave i očekujemo kako će zanimanje samo rasti. U kontaktu smo s nekim agencijama s područja Makarske rivijere i Splita koje će u svoju ponudu staviti naš sadržaj i svojim gostima ponuditi ovu jedinstvenu atrakciju", istaknuo je Barać.

(Fena)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije