Društvo

RTRS slavi 30 godina: Nastali smo u teško vrijeme

RTRS slavi 30 godina: Nastali smo u teško vrijeme
Foto: Ustupljena fotografija | RTRS slavi 30 godina: Nastali smo u teško vrijeme

BANJALUKA - Televizija Republike Srpske proslavlja 30 godina postojanja. Sve je počelo 19. aprila 1992. godine, kada je emitovan prvi Dnevnik iz banjalučkog studija.

"Nastali smo u teško vrijeme, u skromnim uslovima i sa ograničenim kapacitetima, sa osnovnim ciljem da se čuje vjerodostojna informacija. Televizija je rasla zajedno sa Republikom Srpskom i izrasla u Javni servis Radio-televiziju Republike Srpske (RTRS). Iz improvizovanog studija u Banskom dvoru Televizija je preselila u moderno opremljen RTV dom u Banjaluci, a svaka modernizacija rađena je uz ogromnu podršku institucija Republike Srpske", saopšteno je iz RTRS-a.

Ističu da je, emitovanjem programa 24 časa dnevno na RTRS i RTRS plus kanalu, Radiju Republike Srpske i portalu rtrs.tv, RTRS jedan od glavnih izvora informisanja u Republici Srpskoj.

"Osim Informativnog programa, realizujemo i brojne emisije iz oblasti kulture, sporta, zabave, obrazovanja, dječijeg i vjerskog programa. Dokumentarni filmovi RTRS-a emitovani su na brojnim međunarodnim festivalima. Sa šest Informativno-tehničkih centara i razgranatom mrežom dopisništava, pokrivamo cijelu teritoriju Republike Srpske", navode u saopštenju.

Poručuju da objektivno informisanje ostaje njihov osnovni cilj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije