Društvo

Radijatori topli prije sezone

Radijatori topli prije sezone
Radijatori topli prije sezone

BANJALUKA, SARAJEVO - Zagrijavanje stanova je prije dva dana počelo u Sarajevu, od danas će tako biti i u Banjaluci, dok se od nedjelje može očekivati i u većini gradova u BiH.

Na tople radijatore uticale su niske temperature, pa je većina toplana u BiH odlučila da sezonu grijanja počne prije zvanične sezone, koja počinje 15. oktobra. Na ranije uključivanje radijatora odlučili su se zbog pravila ako tri dana zaredom u 21 sat temperatura bude ispod 12 stepeni, koliko je i izmjerena prethodnih dana u pojedinim gradovima.

U banjalučkoj "Toplani" su rekli da su u potpunosti spremni za početak grijne sezone, zbog čega će, u dogovoru sa Gradskom upravom, od danas krenuti s isporukom toplotne energije.

"Pozivamo potrošače da u slučaju eventualnih problema pri isporuci toplotne energije blagovremeno prijave kvar", rekli su u banjalučkoj "Toplani".

U preduzeću "Toplane Sarajevo" kažu da su, s obzirom na to da su za to stečeni uslovi, sva postrojenja za proizvodnju toplotne energije stavljena u pogonsku funkciju.

"Pošto je prethodna dva dana prosječna dnevna temperatura zraka bila ispod 12 stepeni Celzijusa, odlučili smo da pustimo grijanje. Dnevni režim zagrijavanja će zavisiti od temperature zraka", pojasnili su u ovoj firmi.

U "Gradskoj toplani" Doboj kazali su da su juče krenuli da mjere večernje temperature, te da će radijatori biti topli ako naredne tri večeri temperatura bude ispod 12 stepeni.

"Po zakonu možemo početi s grijanjem ako narednih dana u 21 sat budu izmjerene temperature ispod 12 stepeni Celzijusovih. Ako budu tako niske temperature, grijanje može početi u nedjelju", dodali su u "Gradskoj toplani".

Radomir Marjanović, direktor "Gradske toplane" Bijeljina, uvjerava potrošače da će isporuka grijanja početi kako je to predviđeno, te da u Bijeljini još nema potrebe za toplim radijatorima.

U preduzeću "Centralno grijanje" Tuzla kažu da trenutno nastavljaju aktivnosti na provjeri ispravnosti sistema daljinskog grijanja.

U preduzeću "Grijanje" Zenica ističu da su spremni za grijnu sezonu, ali da Zeničani grijanje neće dobiti prije zvanične sezone.

 

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije