Društvo

Radmanović poželio vjernicima da dočekaju Vaskrs u porodičnoj sreći

Radmanović poželio vjernicima da dočekaju Vaskrs u porodičnoj sreći
Foto: N.N. | Radmanović poželio vjernicima da dočekaju Vaskrs u porodičnoj sreći

BANJALUKA - Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojša Radmanović svim vjernicima pravoslavne vjere poželio je da Vaskrs dočekaju u dobrom zdravlju, duhovnom miru i porodičnoj sreći u svojim domovima.

Radmanović je čestitao Vaskrs Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Irineju, mitropolitima, episkopima, sveštenstvu, monaštvu, u Hristu đakonstvu i cjelokupnom pravoslavnom narodu srpskom.

“Neka praznik Hristovog vaskrsenja pokaže put svim Srbima i drugim pravoslavnim vjernicima u prevladavanju postojećih društvenih teškoća, i bude naša nada, i moralna snaga na tom putu za uspostavu duhovnog jedinstva i zajedničkog povjerenja i razumijevanja sa drugim ljudima i narodima na ovim prostorima u interesu sveopšteg napretka u budućnosti”, ističe se u Radmanovićevoj čestitki.

Uz podsjećanje da je u pravoslavnoj tradiciji Vaskrs simbol pobjede života nad smrću, dobra nad zlom, pravde nad nepravdom, vrline nad grijehom, vječnosti nad prolaznošću, vjere nad ništavilom, budućnosti nad prošlošću, spasenja nad propašću, Radmanović je Vaskrs čestitao tradicionalnim pozdravom - "Hristos vaskrse!".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije