Društvo

Radnici Elektrokrajine darovali krv

Radnici Elektrokrajine darovali krv
Foto: Velibor Tripić | Radnici Elektrokrajine darovali krv

BANJALUKA - Radnici "Elektrokrajine" iz više opština RS skupili su u petak 120 doza najdragocjenije tečnosti kako bi pomogli onima kojima je ona najpotrebnija, u okviru akcije koju dva puta godišnje organizuje Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi "Elektrokrajine".

Vukašin Ćirić, predsjednik Aktiva dobrovoljnih davalaca krvi "Elektrokrajine", kaže da Aktiv postoji 17 godina i da imaju oko 380 članova, te žena koje su dale krv preko 30 puta.

"U ovoj već tradicionalnoj akciji sakupljeno je 120 doza krvi. Ukupno su se prijavila 153 radnika, ali iz zdravstvenih razloga, zbog povećanog pritiska, ambrozije i slično 33 radnika nisu mogla dati krv ovaj put", rekao je Ćirić.

Dodao je da u sastavu "Elektrokrajine" radnici koji daju krv imaju dva dana slobodna po zakonu, plus dva dana na godišnjem odmoru za one koji su dragocjenu tečnost dali više od dva puta u prošloj kalendarskoj godini.

Goran Lebed, radnik "Elektrokrajine" iz Prijedora, kaže da je krv dao 15. put, najviše iz razloga da bi nekome pomogao.

Jedna od malobrojnih žena koja je 10. put dala krv je i Bisera Milaković, radnica "Elektrokrajine" iz Banjaluke, koja očekuje da će se pojaviti još žena, te da čovjek treba davati krv dok je mlađi i u punoj snazi.

Njena radna koleginica Rajna Šindrak dala je krv čak 38 puta. Ona kaže da je manje žena i da joj žao zbog toga, ali da "Elektrokrajina" ima inače puno više muškaraca, te se nada da će žena biti više i da će i one skupiti hrabrost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije