Društvo

Radnici Željezare Zenica se naguravali s policijom, ima povrijeđenih

Radnici Željezare Zenica se naguravali s policijom, ima povrijeđenih
Foto: PrintscreenYoutube | Radnici Željezare Zenica se naguravali s policijom, ima povrijeđenih
N.N.

ZENICA - U Zenici je danas došlo do sukoba između štrajkača Željezare Zenica i pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, a zbog pokušaja obespravljenih radnika da blokiraju magistralnu cestu M17.

Do naguravanja je došlo na Blatuškoj petlji, a nakon što su štrajkači odlučili zamrznuti štrajk glađu i izaći na cestu. Kako javlja portal Klix.ba, nekoliko osoba je povrijeđeno.

Saobraćaj je na ovom dijelu magistrale u potpunosti obustavljen.

Radnici zeničke željezare danas su nakon četverodnevnog štrajka glađu održali konferenciju za novinare na kojoj su zamrznuli štrajk glađu i najavili izlaz i blokadu magistralnog puta.

Predsjednik Sindikata radnika Željezare Zenica Avdija Halilović se zahvalio svim udruženjima i sindikatima koji su im dali podršku i koji će s njima blokirati magistralni put do dolaska premijera Federacije BiH Fadila Novalića.

"Ponovo moramo blokirati M17 i već i nećemo prekinuti blokadu dok Novalić ne dođe u Zenicu. Mi smo u štrajku glađu i sada idemo blokirati i magistralni put. Ovo je četvrti dan štrajka glađu, iscrpljeni smo, ali nastavljamo našu borbu", izjavio je Halilović.

Predsjednik Sindikata metalaca FBiH Bajro Meliz je izjavio da su zahtjevi radnika Željezare Zenica minimalni.

"Žalosno je da je došlo do ovoga. Radnici su izvarani sa svih strana, a oni to nisu zaslužili. Najveći prevarant je Vlada FBiH koja je produžila ugovor Berbiću", dodao je Meliz.

(Klix.ba)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije