Društvo

Pratite nas na Google news

Radnici "Zenicatransa" nastavljaju blokadu rada i štrajk glađu

Radnici "Zenicatransa" nastavljaju blokadu rada i štrajk glađu
Foto: Fena | Radnici "Zenicatransa" nastavljaju blokadu rada i štrajk glađu
N.N.

SARAJEVO - Radnici preduzeća "Zenicatrans" nisu prekinuli blokadu Autobuske stanice uprkos odluci Opštinskog suda da je štrajk nezakonit.

Radnici kažu da nastavljaju blokadu Autobuske stanice Zenica do ispunjavanja zahtjeva za stabilno poslovanje preduzeća i bolje uslove rada, a njih 18 u staničnom holu i dalje štrajkuju glađu.

Sud je u presudi naložio da Samostalni sindikat saobraćaja i veza Federacije BiH (FBiH), odnosno Sindikalna podružnica "Zenicatrans" u roku od 15 dana treba da prekine štrajk i deblokira stanicu, kao i plati 1.440 KM za troškove sudskog postupka.

Predsjednik Sindikata Huso Sarvan najavio je da će u roku od 15 dana Kantonalnom sudu Zenica uložiti žalbu na presudu Opštinskog suda, te potvrdio da radnici nastavljaju sa obustavom rada, a 18 zaposlenih i štrajk glađu.

"Radnici koji su u štrajku glađu, samo piju vodu i koriste cigarete. Za sada dobro podnose, ali se već osjeti iscrpljenost. Što se tiče presude, još nismo dobili otpravak tako da ćemo se izjasniti nakon što ga dobijemo, a angažovaćemo i pravnike", rekao je Sarvan.

On navodi da radnici nikada nisu ni rekli da su stupili u štrajk, već su bili prinuđeni obustaviti rad zbog blokade računa, te nedostatka goriva i sredstava za rad preduzeća, prenose federalni mediji.

Sarvan ističe da juče nisu mogli ni iznijeti odbranu pred Opštinskim sudom u Zenici zbog toga što iz Sarajeva nije stigao advokat granskog Sindikata, niti punomoć za njihovog advokata.

On je zadovoljan najavom iz Gradske uprave da se traži hitna sjednica Gradskog vijeća Zenice na kojoj bi trebalo da bude usvojen ovogodišnji gradski budžet ili odluka o privremenom finansiranju za prva tri mjeseca.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Pronašli smo posao iz snova!

Marketing tim / 20.02.2020 15:19

Prošle godine svi ljubitelji spavanja imali su priliku da se prijave za posao iz snova. Pozvali smo ih da dođu u naše trgovine, spavaju na Dormeo madracu i jastuku i budu plaćeni za to! Kampanja čiji je cilj bio istaknuti važnost kvalitetnog sna, pokazala je izvanredan uspjeh – posao iz snova proveden je u 20 zemalja s nevjerovatnih 70 000 prijava. Zaposlili smo čak 52 spavalice širom Europe koje su uspješno obavile posao iz snova.

Ove godine ponavljamo ovaj sjajni oglas!

Zaradite 500 KM za 4 sata spavanja!

Nakon ogromnog uspjeha iz prethodne godine, Dormeo ® je odlučio ponovo objaviti oglas za posao iz snova. Ove godine tražimo spavalice koje žele spavati 4 sati i za to će im biti plaćeno 500 KM.

13. marta 2020. godine, organizujemo poseban događaj Dormeo ®  Dan Spavanja, povodom Svjetskog dana spavanja, kada će najkreativniji učesnici konkursa  spavati na odabranoj lokaciji u udobnosti Dormeo proizvoda. Pobjednik će pored plate od 500 KM dobiti i nezaboravno iskustvo te saznati šta je najvažnije za miran i kvalitetan san.

Konkurs za posao je otvoren do 06.03.2020. godine.

Ovom kampanjom Dormeo ® povodom Svjetskog dana spavanja želi podići svijest o važnosti kvalitetnog sna, te njegovom neprocjenjivom utjecaju na naše tijelo i um.  Također, kako bismo imali miran i kvalitetan san potrebno je osigurati najbolje okruženje za spavanje.  Tokom noći se opuštamo i regeneriramo, ali samo kada spavamo na pravim proizvodima koji pružaju optimalnu podršku i osjećaj udobnosti. Spavanje je posao, a sada može postati posao iz snova.

Prijavite se za posao iz snova na www.spavalica.ba

Što se događa kada spavate?

Mislite da vaše tijelo jednostavno ne radi ništa kada spavate, da ste potpuno neaktivni? Istina je da vaše tijelo i um obavljaju pravi posao dok spavate! Oni rade cijelu noć kako bi ostali uravnoteženi i zdravi - vaše misli i tjelesne funkcije usporavaju, ćelije vašeg mozga se odmaraju od dnevnih aktivnosti i vrijeme je za oporavak. Tokom dubokog sna vaše tijelo obnavlja mišiće, organe i ostale ćelije, jača vaš imunološki sistem, bori se protiv infekcija i još mnogo toga. S druge strane, nedostatak sna predstavlja brojne zdravstvene rizike, od simptoma depresije, visokog krvnog pritiska i migrene. Spavanje i zdravlje su usko povezani, a stručnjak za san, Dormeo ® želi edukovati što više ljudi o kvalitetnom snu i koliko je usko povezano sa našim zdravljem. Kada se kvalitet sna poboljša, poboljšava se i kvalitet života.

Postanite Dormeo ® spavalica

Dormeo ® je jedan od vodećih brendova i Dormeo proizvodi predstavljaju sinonim za kvalitetan san. Naš je cilj ponuditi kupcima sve što im je potrebno za poboljšanje kvalitete spavanja i života, od A do Zzz, a također ih edukovati o tome kako se njihovo zdravlje može promijeniti na bolje sa spavanjem. To je tako jednostavno. Dormeo je vaš stručnjak za san koji vam nudi da na jednom mjestu pronađete sve što vam je potrebno za mirne snove. Od odabira pravih letvica za krevet, do madraca ili nadmadraca koji se prilagođavaju svakoj osobi, pa sve do jastuka i prekrasnih posteljina koje će vašu spavaću sobu pretvariti u oazu elegancije po vašem ukusu.

Dormeo ® je vaš stručnjak za spavanje na jednom mjestu i potpuno rješenje za miran i kvalitetan san na koje možete računati.

Prijavite se za posao iz snova na www.spavalica.ba

Najčitanije