Društvo

Radnici zeničke Željezare blokirali magristralu dva sata

Radnici zeničke Željezare blokirali magristralu dva sata
Foto: Anadolija | Radnici zeničke Željezare blokirali magristralu dva sata

SARAJEVO - Radnici Željezare Zenica držali su u blokadi magistralni put na petlji u zeničkom naselju Radakovo, a razišli su se nezadovoljni nakon dva sata jer im se nije obratio niko od zvaničnika Federacije BiH.

Radnicima se od nadležnih obratio samo premijer Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević koji je poručio da ga iznenađuje nezainteresovanost Vlade FBiH za njihov problem, prenose federalni mediji.

Više od stotinu radnika Željezare Zenica prvo su protestovali na petlji u Blatuši, a potom blokirali magistralni put u naselju Radakovo, gdje su očekivali dolazak premijera Fadila Novalića i resornog ministra Nermina DŽindića.

Nakon dva sata radnici, koji protestuju zbog neisplaćenih plata i neuvezanog radnog staža, s negodovanjem su okončali protest, a novi sastanak najavili su za sutra kako bi odlučili o daljim aktivnostima.

Predsjednik Sindikata Željezare Zenica Avdija Halilović rekao je da nada da će sutra sve biti riješeno i da žali što privrednici Zenično-dobojskog kantona trpe zbog ovakvih postupaka.

"Ako nam se ne budu javljali ni sutra vidjet ćemo šta ćemo", dodao je Halilović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije