Društvo

Radnik pronašao i vratio 1.950 KM, nagradila ga i vlasnica i preduzeće

Radnik pronašao i vratio 1.950 KM, nagradila ga i vlasnica i preduzeće
Foto: N.N. | Radnik pronašao i vratio 1.950 KM, nagradila ga i vlasnica i preduzeće

TESLIĆ - Radislav Simić, zaposlen u radnoj jedinici "Služba parkova" u Zdravstveno-turističkom centru "Banja Vrućica" u Tesliću, pronašao je 1.950 KM, te nakon kraće potrage vratio vlasnici, Beograđanki Mirjani R, koja je njegovo poštenje nagradila, a nagradu će dobiti i od preduzeća u kojem radi.

Novac je pronašao jutros oko osam časova na ulazu ispred picerije "Stara Banja" kod hotela "Srbija".

"Obavljao sam svoje redovne aktivnosti na poslu, kada sam na asfaltu ispred picerije kod hotela 'Srbija' zapazio sitne papire. Krenuo sam da bacim papire u smeće, ali sam prilazeći zapazio da se ipak radi o novcu. Prišao sam, podigao novac sa asfalta i odmah kontaktirao direktora da ga obavjestim o navedenom", prisjeća se Simić u izjavi za "Nezavisne".

On smatra da o njegovom gestu i ne treba puno govoriti, jer je to nešto sasvim normalno.

"Ja nisam uradio ništa posebno. Samo sam radio svoj posao i potrudio se da pronađem vlasnika i vratim mu izgubljeni novac. Postupio sam po svojoj savjesti. Vjerujte, nema tih para koje mogu da vrate duševni mir", skromno je rekao Radislav.

Uvidom u snimljene materijale, obezbjeđenje je utvrdilo da se radi o gospođi kojoj je prilikom otvaranja kišobrana ispao sav novac, a koja je nedugo zatim, sva uznemirena, došla sa sestrom na recepciju hotela kako bi prijavila slučaj.

Vlasnica novca je bila pod šokom zbog izgubljenog novca, ali se, saznavši da je novac pronađen, obradovala i nije mogla da sakrije sreću.

"Nisam veliki paničar, ali mi je drago što u današnje vrijeme ima dobrih i poštenih ljudi, te bih se ovom prilikom još jednom zahvalila Radislavu", rekla je Mirjana, koja je poštenom pronalazaču uručila 100 KM nagrade.

Iz Zdravstveno-turističkog centra "Banja Vrućica" su poručili da će i oni nagraditi tog radnika zbog njegovog gesta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije