Društvo

Radojičić: Otišao je veliki čovjek i sportski heroj

Radojičić: Otišao je veliki čovjek i sportski heroj
Foto: N.N. | Radojičić: Otišao je veliki čovjek i sportski heroj

BANJALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić uputio je danas porodici preminulog Marijana Beneša telegram sa izrazima najdubljeg saučešća zbog odlaska, kako je naveo, sportskog heroja i jednog od najvećih banjalučkih šampiona.

"Odlaskom Beneša izgubili smo sportskog heroja koji je ime Banjaluke sa ponosom pronosio svim svjetskim meridijanima, ostajući zauvijek upisan velikim slovima u sportskim enciklopedijima", dodao je Radojičić.

Radojičić je naveo da je Beneš ispisao najljepše stranice banjalučke sportske istorije kada je u svom gradu postao prvak Evrope, na radost svih svojih savremenika kojima je podario nemjerljivu radost.

"Vama, njegovim bližnjim, ostaju neizbrisive porodične uspomene, a nama sjećanje na vrijeme, kada je tom plemenitom vještinom nadmudrivao protivnike, gradeći sportsku karijeru dostojnu svakog divljenja i dugog pamćenja. Marijanovim odlaskom ostaje velika praznina, ali njegovi uspjesi, medalje, pjesme, ali i topla i nesebična duša, obavezuju nas da zauvijek čuvamo uspomenu na velikog banjalučkog šampiona", naveo je Radojičić.

Jedan od najboljih jugoslovenskih boksera svih vremena Marijan Beneš preminuo je danas u Banjaluci u 67. godini nakon duge i teške bolesti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije