Društvo

Pratite nas na Google news

Radoš biciklističkom rutom ukazao na problem "Trgovske gore"

Radoš biciklističkom rutom ukazao na problem "Trgovske gore"
Foto: Srna | Radoš biciklističkom rutom ukazao na problem "Trgovske gore"
Srna

NOVI GRAD - Nenad Radoš iz Novog Grada stigao je danas u Bijeljinu, gdje je završio biciklističku rutu dugu oko 550 kilometara tokom koje je podsjetio na opasnost od odlagališta radioaktivnog otpada na Trgovskoj gori u opštini Dvor, na samoj granici sa BiH.

Radoš je rekao Srni da je put protekao bez problema, te da očekuje da će još neko na ovakav ili sličan način pokušati upoznati javnost sa ovim problemom, jer to nije problem samo Novog Grada već cijele države.

On je dodao da građani sjeverozapadnog dijela BiH imaju jedinstven stav o pitanju problema zvanog "Trgovska gora" i veoma su razočarani blokadom formiranja ekspertskog tima.

"Očekujemo neke pozitivne promjene u ovoj cijeloj priči, pošto je ova trenutna situacija za nas neprihvatljiva", naveo je Radoš.

Radoš se 1. septembra sastao sa ministrom spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Stašom Košarcem ispred zgrade Ministarstva da bi na simboličan način promovisali potrebu da BiH pruži adekvatan odgovor i probudi svijest o tome da je izgradnja odlagališta nuklearnog otpada na Trgovskoj gori štetna za 250.000 građana BiH koji žive uz granicu sa Hrvatskom.

Radoš je iz Novog Grada krenuo 26. avgusta i obišao više gradova u BiH.

"Hvala svima koji su bili uz mene, jako teško bih ovo izveo da nije bilo poruka podrške", rekao je Radoš.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije