Društvo

Radović: Ministarstvo i Ombudsman na istom zadatku

Radović: Ministarstvo i Ombudsman na istom zadatku
Foto: Srna | Radović: Ministarstvo i Ombudsman na istom zadatku

BANJALUKA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić istakla je tokom sastanka sa ombudsmanom za djecu Republike Srpske Dragicom Radović da Ministarstvo preduzima aktivnosti da svoj djeci u Srpskoj obezbijedi jednako pravo na obrazovanje, posebno djeci u ruralnim sredinama i djeci sa smetnjama u razvoju.

Trivićeva i Radovićeva razgovarale su danas o aktivnostima koje Ministarstvo prosvjete i kulture sprovodi sa ciljem poboljšanja položaja djece u društvu, saopšteno je iz tog ministarstva.

"Razgovarano je i o sprovođenju higijensko-epidemioloških mjera u školama i konstatovano da se škole pridržavaju preporuka Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, kao i da broj učenika u izolaciji stagnira", navodi se u saopštenju.

Radovićeva je ocijenila pozitivnim redovno odvijanje nastave u Republici Srpskoj i pozdravila napore Ministarstva u ovom pravcu, te konstatovala da su dvije institucije na istom zadatku i putu kada je riječ o unapređenju položaja djece u Republici Srpskoj, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije