Društvo

Rafinerija ulja Modriča donirala opremu za SC "Jovan Cvijić"

Rafinerija ulja Modriča donirala opremu za SC "Jovan Cvijić"
Foto: N.N. | Rafinerija ulja Modriča donirala opremu za SC "Jovan Cvijić"

Predstavnici Rafinerije ulja Modriča a.d. Modriča uručili su Srednjoškolskom centru "Jovan Cvijić" donaciju u vidu elektro-energetske opreme za opremanje kabineta elektrotehnike, a u cilju poboljšanja kvaliteta izvođenja nastave i stečenog upotrebnog znanja za učenike.

Radi se o opremi za zaštitu, komandovanje, signalizaciju i mjerenje, što je za srednjoškolce koji su se odlučili za elektro-energetska zanimanja bitno, naročito kroz učeničku praktičnu nastavu.

"Donacija će značajno poboljšati kvalitet praktične nastave kao i laboratorijskih vježbi iz stručnih predmeta: električna mjerenja, elektronike, mjerne regulacione tehnike i drugih stručnih predmeta", rekla je prilikom primopredaje opreme Jadranka Mitrović, profesorica elektrotehnike u SŠC "Jovan Cvijić".

Direktorica škole Novka Marković zahvalila je Rafineriji ulja Modriča na donaciji i istakla da je donacija veoma značajna za nastavnike, ali i učenike koji će iz škole ponijeti upotrebno znanje.

Donacija elektroenergetske opreme predstavlja nastavak prakse društveno odgovornog poslovanja NESTRO grupacije i podršku razvoju obrazovanja.

Podsjećamo, Rafinerija ulja Modriča a.d. Modriča donirala je uoči početka školske godine 26 računarskih kompleta za dvije osnovne škole u Modriči,  "Sveti Sava" i "Sutjeska", i na taj način opremila informatičke kabinete škola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije